Doppenactie voor het opleiden van blindengeleidehonden

Laren De harde doppen die op frisdrank- en zuivelverpakkingen zitten, kunnen ingezameld worden voor het opleiden van blinden-geleidenhonden."Dit is een win-win-winsituatie", volgens Laarder Herman Kroes die de bestaande actie onder de aandacht wil brengen.

"De doppen gaan naar een bedrijf dat daar onder andere kunststofpallets van maakt", zegt Kroes. In ruil daarvoor geeft het bedrijf voor de doppen een geldbedrag. "Genoeg om een pup twee jaar op te leiden als blindengeleidehond."

Inleverpunten

De doppen kunnen ingeleverd worden bij Kijkoor in Eemnes, het Brinkhuis in Laren en ook bij De Boshoeve, naast De Blokhut op de Smeekweg, staat een grote bak om de doppen in te doen. "Losse doppen", benadrukt Kroes, "En niet verpakt in een zakje." Ook op de Laarderweg 21 in Eemnes, waar Christien Wiggerts al jarenlang een inzamelpunt heeft, kunnen doppen gebracht worden. Daar kunnen de doppen op de tuinbank gelegd worden.

Kroonkurken

Ook draaidoppen van wijn en/of sterke drank, kroonkurken van bijvoorbeeld bier- en koffiemelkflesjes en groentepotdeksels zijn welkom, maar moeten wel apart worden ingeleverd. "Hier wordt weer diesel voor gekocht voor het busje dat de doppen ophaalt."

Kroes is enthousiast over deze actie. "Zo simpel is het om je medemens te helpen." Hij roept verenigingen, clubs en particulieren op om massaal de doppen voor het goede doel te gaan sparen.

Meer info op Dopjesactienl.nl.