Struikelstenen voor omgekomen Laarders in WOII

Laren VVD, Larens Behoud en D66 maken zich hard voor een gedenkteken op de Brink voor de 68 in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Laarders. Het zou in 2020 - 75 jaar na het einde van de oorlog - onthuld moeten worden.

Hun namen staan nu jaarlijks vermeld op de achterzijde van het papieren programmaboekje van de jaarlijkse 4 meiherdenking, maar de partijen vinden dat dit ook kan in de vorm van een gedenkplaat op het monument op de Brink of door het aanleggen van struikelstenen op de Brink. "Wij zijn van mening dat de namen van deze gevallen Laarders een tastbaar blijvende vermelding verdienen, zichtbaar voor de generaties die nog komen", aldus Désirée Niekus (VVD), Wim van der Zwaan (Larens Behoud) en Nico Wegter (D66) in hun motie Vreemd aan de orde, die op 27 februari in de raadsvergadering wordt ingediend. Hierin wordt het college onder meer gevraagd te onderzoeken of er subsidiemogelijkheden bestaan die de te maken kosten kunnen dekken.


Loket voor Wmo-hulp keert weer terug in Laren

Laren Het Wmo-loket, waar mensen terecht kunnen met aanvragen zodat ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, keert terug in Laren. Nu moeten Laarders zich naar Huizen of Eemnes spoeden om een aanvraag in te dienen.

"Er is vanuit de inwoners behoefte aan een loket dichtbij", licht wethouder Karin van Hunnik haar idee toe. "Ook de Sociale Adviesraad HBEL is hier erg blij mee."
Gedacht wordt aan de vrijdag - voorlopig wekelijks - van 10.00 tot 12.00 uur in vermoedelijk het Raadhuis aan de Eemnesserweg. "De precieze tijden moeten nog worden afgestemd met de uitvoeringsorganisatie Huizen", aldus Van Hunnik.