Laren ging zaterdag op eigen veld onderuit tegen Olympia'25
Laren ging zaterdag op eigen veld onderuit tegen Olympia'25 Foto's: Bob Awick

Tessaro per direct weg bij SV Laren'99: 'Groep heeft ander type trainer nodig'

Zonder Roberto Tessaro op de bank verloor SV Laren'99 zaterdag op eigen veld met 3-1 van het Hilversumse Olympia'25. De trainer stapte vorige week per direct op.

LAREN Tessaro nam begin dit seizoen het stokje over van clubicoon Fred Roest, die in de zomer van 2018 was vertrokken naar OSM '75. Hij had er vooraf zin in, echter een klik tussen de derdeklasser en de nieuwe trainer was er eigenlijk nooit. De komende weken zal voormalig trainer van SV Laren Larbi Essabar de selectie gaan leiden.

Al zonder Tessaro en nog zonder Essabar verloor Laren zaterdag op eigen veld, na een 1-1-stand bij rust, met 3-1 van Olympia'25. Adviseur Gert Willigenburg en hulptrainer Walter Bout stonden aan het roer van het vlaggenschip. Zij konden echter niet voorkomen dat de promovendus voor de derde keer op rij verloor. De zwart-witten bezetten weliswaar nog de zesde plaats in de derde klasse, maar zien de ploegen onder hen wel dichterbij komen. Het gat met de onderste ploegen is nog maar acht punten, met elf wedstrijden te gaan.
Aan Essabar de taak om Laren weer een beetje te laten voetballen. Met Tessaro ging dat steeds moeizamer. Al in november werd bekend dat de 36-jarige Naarder na dit seizoen alweer zou vertrekken. Hij gaf toen aan geheel niet zijn beleving kwijt te kunnen bij de Larense voetbalclub. De eind vorig seizoen vertrokken trainer Fred Roest keert na de zomer weer terug bij Laren.

Maar donderdag al maakte Laren bekend dat Tessaro compleet onverwacht zijn contract had ingeleverd bij de clubleiding. Volgens de oefenmeester zelf is dat de beste oplossing. In zijn ogen is het gat tussen hemzelf en de spelersgroep als het gaat om beleving te groot. De afgelopen maanden vonden er al meerdere gesprekken plaats om toch nader tot elkaar te komen, maar uiteindelijk bleek dit dus niet voldoende. "Ik wil sneller verder dan de groep", zegt hij nu. En ook: "Maar ik ben niet groter dan de club."
Natuurlijk is Tessaro niet over een nacht ijs gegaan bij zijn beslissing, maar de match tussen hem en de club was er onvoldoende. "Het moet wel voor iedereen leuk blijven. En als je er met tegenzin naartoe gaat, is het beter om te stoppen. Als je kijkt naar de stand op de ranglijst is er geen reden om te stoppen, maar de groep heeft een ander type trainer nodig." Overigens geen kwaad woord van Tessaro over de club of spelersgroep. Het klikte gewoon niet en dan moet je je conclusies trekken, is de verklaring. "Ik ben trots dat ik hoofdtrainer van Laren mocht zijn."

"Als het niet werkt, werkt het niet", reageert voorzitter André Resing van Laren. "En als je dan een groep niet meekrijgt, is dit de juiste oplossing." Volgens Resing had het ook geen zin om Tessaro aan zijn contract te houden. Zoiets zou alleen maar averechts werken, is zijn mening. "Maar ja, we zijn natuurlijk niet het contract met hem aangegaan met de bedoeling om na een half jaar alweer uit elkaar te gaan. We hadden echt gedacht dat we na een zorgvuldig sollicitatieproces de beste keuze hadden gemaakt. Maar het kan gebeuren dat dit dan toch niet goed uitpakt."

Gert Willigenburg en Walter Bout namen zaterdag de honneurs waar.
Tessaro begon met veel enthousiasme bij Laren.