Afbeelding
Foto:

Wethoudersprobleem DB opgelost

DorpsBelang verder met één wethouder

Eemnes DorpsBelang (DB) heeft de vacatures, die met het (directe) vertrek van Jan van Katwijk (eind januari) en Erwin van Dalen (vorige week) zijn ontstaan, ingevuld. Outsider Theo Reijn uit Kortenhoef is door DB als fulltimewethouder naar voren geschoven.

Reijn, eerder raadslid en wethouder in Wijdemeren, woont in Kortenhoef en komt niet in Eemnes wonen. "Is ook niet realistisch", zegt bestuursvoorzitter Jacob Eek, die deze voordracht een unicum in Eemnes noemt. "Theo Reijn is een zeer ervaren bestuurder, betrokken en communicatief sterk. Hij is bekend met de politiek, beschikt over een groot regionaal netwerk en onderschrijft het huidige coalitieakkoord." De beoogd wethouder wordt tijdens de raadsvergadering van 25 februari voorgedragen aan de raad.

Erwin van Dalen

Terwijl deze krant van vorige week op de persen lag, werd bekend dat ook wethouder Erwin van Dalen zijn ontslag had ingediend. Hij liet weten dat het wethouderschap niet op een goede manier te combineren is met het leiden van zijn onderneming. "Het valt me zwaar afscheid te nemen van een functie waarin ik iets mag betekenen voor de burgers van de gemeente Eemnes", zegt Van Dalen. Voor velen was zijn vertrek onverwacht. Ook omdat eind vorige maand zijn partijgenoot Jan van Katwijk per direct de deur achter zich had dichtgetrokken.

3