Het Dorpsdiner vond vorig jaar nog in de tuin van Singer plaats.
Het Dorpsdiner vond vorig jaar nog in de tuin van Singer plaats. Foto: Bob Awick

Gasten willen Dorpsdiner weer terug in originele vorm

Laren/Blaricum Rotary Laren-Blaricum organiseert dit jaar op zondag 2 juni voor de veertiende keer het Dorpsdiner in Laren en laat deze - na een uitstapje vorig jaar naar de Singertuin - weer terugkeren naar de vertrouwde locatie vlak voor de basiliek, op de Brink.

Vorig jaar besloot het Dorpsdiner-bestuur een ander concept uit te proberen. Zo werd het diner verplaatst naar de tuin van Singer Laren, was er zelfbediening en werd het witte kledingvoorschrift losgelaten.
Voorzitter Ton Cieraad: "Na twaalf jaar Dorpsdiner op de Brink wilden we graag eens experimenteren met een ander concept, maar na een grondige evaluatie na afloop moesten we constateren dat onze gasten toch de voorkeur geven aan het diner in de oorspronkelijke vorm. Daarom hebben we besloten de traditie van het diner in ere te herstellen. Dus wij verzoeken alle gasten weer in het wit te komen en het diner wordt als vanouds uitgeserveerd. Op de Brink, in het hart van Laren."

Voor het diner heeft de organisatie van het Dorpsdiner Maarten Beuningh van zMaakt! in de arm genomen. Welbekend van het jaarlijkse Asperges in de Akker-evenement in Blaricum. "Ook bakkerij Tetteroo en wijnhandel Wesseling zullen als trouwe sponsor van het Dorpsdiner weer een bijdrage leveren om de culinaire beleving compleet te maken. Het Dorpsdiner wordt meer dan ooit een diner voor Laren door Laren. Lokaal entertainment gaat bijdragen aan de couleur locale en de opbrengst van het diner komt geheel ten goede aan een of meerdere lokale doelen. De voorbereidingen zijn in volle gang."
Rotary Laren-Blaricum nodigt organisaties uit om een voorstel in te dienen voor een lokaal project. Deze doelen worden ondersteund uit de opbrengst van het Dorpsdiner. In maart bepaalt de Rotary welke doelen in aanmerking komen voor een bijdrage aan hun project. Al naar gelang de aard en omvang van de benodigde gelden zal de Rotary een of meerdere doelen uitkiezen. Streefbedrag voor de totale opbrengst van het Dorpsdiner is tussen de 17.500 en 25.000 euro. Projecten kunnen worden aangevraagd in de categorieën cultuur, maatschappelijk, sport, natuur en zorg en welzijn/gezondheid - uit de BEL-gemeenten - die een bijdrage leveren aan de verbetering van de maatschappelijke kwaliteit of betrokkenheid. Stuur een voorstel in voor 15 maart naar dorpsdiner@outlook.com. Eind maart worden de inzendingen beoordeeld, waarna de keuze van de goede doelen en projecten voor 2019 bekend worden gemaakt.