Burgemeester moet in Laren komen wonen

Laren De nieuwe burgemeester van Laren moet zich zo snel mogelijk in de gemeente vestigen. De ambtswoning blijft beschikbaar. Dat staat in de conceptprofielschets die dinsdag 5 maart tijdens een openbare vergadering door de gemeenteraad wordt behandeld.

Naast de basiscondities en bestuursvaardigheden als integer, verbindend en onafhankelijk, herkenbaar en stressbestendig, doelgericht, communicatief, bestuurlijk sensitief en analytisch dient de nieuwe burgemeester ook nog een persoonlijke stijl te hebben als het gaat om zijn/haar optreden en functioneren. Ook moet de nieuwkomer tenminste één ambtstermijn beschikbaar te zijn. De nieuwe burgemeester begint waarschijnlijk per 1 oktober.


Verzilverlening niet in Laren

Laren De gemeente Laren gaat niet in op een verzoek om een verzilverlening te verstrekken.

De verzilverlening - een aflossingsvrije hypothecaire lening, geïntroduceerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) - is bedoeld voor woningeigenaren van wie de woning meer waard is dan de hoogte van de hypotheek. De overwaarde die ‘vastzit in stenen’ kan door de eigenaar worden gebruikt om veiliger en comfortabeler te wonen. De rente en aflossing worden pas betaald op het moment dat de woning wordt verkocht of na het overlijden van de langstlevende eigenaar/bewoner.


'Trump' kraait het vaakst

Eemnes De haan met de naam 'Trump' heeft zaterdag de internationale hanenkraaiwedstrijd bij Garage Koot gewonnen door 25 (!) keer te kraaien in een kwartier.

"Deze haan was ook nog van het Amerikaanse ras Wyandotte", zegt secretaris Ben Makker. Het evenement vond plaats in het kader van het 105-jarig bestaan van de Gooise Pluimvee- en Kleindierfokkers Vereniging (GPKV). Er werd gestreden om de prestigieuze Lucas van IJsendijktrofee, genoemd naar de vorige voorzitter, die zo plotseling acht jaar geleden overleed. "Lucas was altijd een groot voorstander van het hanenkraaien."