Coalitie: nieuw voorstel HSS en Hilt

Eemnes Nieuwbouw op de locaties Hinkstapsprong (HSS, en nu antikraak bewoond) en De Hilt laat nog even op zich wachten. Het college moet eerst met separate raadsvoorstellen komen. Ook de Gebiedsvisie uit januari 2018 wordt ingetrokken. Coalitiepartijen DorpsBelang en PvdA - een meerderheid binnen de gemeenteraad - dienden hiertoe een motie in.

De oppositie was het hiermee niet eens. "Dit leidt alleen maar tot vertraging, waarbij woningzoekenden in de kou staan", zei D66-raadslid Niels Rood. "De wachtlijst in Eemnes is zeven jaar. Het voorstel had ook aangepast kunnen worden middels een amendement. Ik snap ook echt niet dat de PvdA deze motie heeft ondertekend." Pieter Seldenrijk (CDA) kwam met een initiatiefvoorstel en ziet liever alleen starters op de HSS-locatie, maar daar stak DorpsBelang een stokje voor. Deze partij wil juist - in samenhang met De Hilt - in de ruimte mixen.
PvdA-raadslid Marcus van den Brink: "Haastige spoed is zelden goed. Ik hoop dat wethouder Reijn voor de zomer met een nieuw plan komt." Ook Bas Pouw (DorpsBelang) hoopt dat het HHS-plan er binnen enkele maanden klip-en-klaar ligt. In het huidige plan wordt te veel 'gepropt'. DorpsBelang wenst maximaal één appartementencomplex op het terrein van de HSS, zodat de wijk blijft ademen. Rood: "Dat er voor de zomer een nieuw raadsvoorstel ligt is een illusie." De partijen waren het wel eens dat de Hinkstapsprong-locatie voorrang krijgt.