Maak kennis met Dunstan Babytaalworkshop in Malbak

Blaricum Krijg je bijna een baby of heb je net een baby gekregen? Maak dan kennis met Dunstan Babytaal. Speciaal voor (aanstaande) ouders biedt Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek de workshop Dunstan Babytaal op zaterdag 13 april in wijkcentrum De Malbak in de Bijvanck.

De Australische Priscilla Dunstan heeft een gave voor het herkennen van geluid. Ze ontdekte dat wereldwijd alle baby's dezelfde reflexgeluiden maken als zij huilen. Negen jaar van observaties en interventieonderzoek, die uiteindelijk resulteerden in drie onafhankelijke internationale onderzoeken, gingen daaraan vooraf. Deze bevestigden alle het bestaan van een universele babytaal: de Dunstan Babytaal.
Tot de leeftijd van vier maanden huilen pasgeborenen op dezelfde manier bij honger, vermoeidheid, darmkrampjes, een boertje en onvrede aan de huid. Als ouders deze verschillen herkennen, kunnen zij makkelijker inspelen op wat hun baby nodig heeft. Zo voelt het kind zich veilig en begrepen, wat belangrijk is voor een goede start.
De workshop Dunstan Babytaal duurt 1,5 uur en helpt ouders om de verschillende huiltjes van hun kind te leren kennen. "We raden zowel vaders als moeders aan om de workshop te volgen. Dan kun je samen toepassen wat je hebt geleerd. Neem ook gerust je baby mee, er is een voedingsruimte beschikbaar", aldus de organisatie.
De workshop kost 10 euro per ouder(paar) en vindt plaats op zaterdag 13 april van 10.00 tot 11.30 uur in De Malbak aan het Burgemeester Tydemanplein 5. Aanmelden kan door een mail te sturen naar cursussen@jggv.nl of te bellen naar 035-6926350. Kijk voor meer informatie op www.jggv.nl.