Handen op elkaar voor het Ondernemersfonds.
Handen op elkaar voor het Ondernemersfonds. Foto: Studio Kastermans

Voorzitter Van der Pols: 'Nu is het aan- en doorpakken geblazen'

Laren De gemeente Laren, de Stichting Bijzonder Laren en de Coöperatieve Vereniging Dorpsfonds Bijzonder Laren hebben een eenjarige prestatieovereenkomst ondertekend. Hierin staan afspraken over de inzet van subsidie die aan het Ondernemersfonds wordt verstrekt.

De gemeente faciliteert bij het innen van de contributie via een opslag van de ozb-aanslag voor niet-woningen.

"Nu is het wat mij betreft aanpakken en doorpakken geblazen", zegt Bijzonder Laren-voorzitter Leen van der Pols. "De termen klimaatverandering en duurzaamheid worden niet alleen in de grotemensenwereld gebruikt, maar ik hanteer ze ook binnen het dorpsfonds. Er zal meer en intensiever met de leden gesproken moeten worden. We moeten zien te ontdekken wat echt leeft en waar ze met elkaar in willen investeren. De participatie is gering. De verbinding met de maatschappelijke organisaties moet daadwerkelijk vorm en inhoud krijgen; ze moeten wennen aan het idee dat ze echt een stem hebben. En tenslotte moet de werkrelatie met de gemeente een intensiever karakter krijgen. We zitten te lang naar elkaar te staren over wat moet en kan binnen het winkelgebied en het centrum."
Bijzonder Laren wil een betere bereikbaarheid, toegankelijkheid en routing binnen het centrum, een openbare toiletvoorziening en charmante informatieborden. Van der Pols: "Het opknappen van de Brink of het vervangen van het straatmeubilair staat al zo lang op de agenda! Willen we onze kernwaarden (verleiden, mondain, erfverantwoordelijk en gastvrij) waarmaken, dan moet er dus wel iets structureel gaan veranderen. En wil je gastvrij zijn, dan past daar ook gastblijheid bij en dat gaan we op 1 juni in Singer Laren met een Collegeontbijt weer breed aan de orde stellen."