Jan de Zeeuw tevreden met uitkomst

Eemnes Hoe zit het met de gevoeligheid voor iemand van buitenaf? Dat was de vraag die wethouder Theo Reijn voor zijn beëdiging als wethouder nog aan DorpsBelang-fractievoorzitter Jan de Zeeuw had voorgelegd.

"Toen ben ik mijn rondje gaan maken en kon later Reijn mededelen dat hij op minimaal tien van de dertien stemmen kon rekenen. Ik wist wel dat een aantal raadsleden de kaarten dicht bij de borst hield."
Dat tussen de twaalf stemmen (Monique van der Linden (VVD) was afwezig, red.) een blanco zat, verraste De Zeeuw niet, Het liefst had een aantal fractie- en bestuursleden en ook de coalitiepartij PvdA iemand vanuit het dorp op de wethoudersstoel gehad, vertelt hij. "Maar je moet wel realistisch blijven; als het niet haalbaar is dan is het niet haalbaar", aldus De Zeeuw.
De frontman van DorpsBelang is overigens niet op zoek naar de persoon achter de blanco stem, die hoogstwaarschijnlijk in zijn eigen partij verborgen zit. "Ik ben er ook niet naar op zoek geweest. Het is in principe ook een geheime stemronde. Persoonlijk ben ik tevreden met de uitkomst. Ik vind het een mooi resultaat."


Laatste keer Truckersrun in deze vorm

LAREN Een lange stoet met grote vrachtwagens die luid toeterend een tocht maken door 't Gooi met aan boord mensen met een verstandelijke beperking. Deze jubileumeditie van de Truckersrun (Gooise Karavaan) voor cliënten van Amerpoort vindt dit jaar komende zaterdag plaats.

Vanaf 10.45 uur rijden maar liefst 85 grote trucks onder begeleiding van motoragenten door 't Gooi met een cliënt en zijn of haar begeleider op de bijrijdersstoel. Het is de laatste keer in deze vorm. Vandaar dat het dit jaar een extra feestelijke editie gaat worden. Door aangescherpte regels is dit de laatste keer dat motoragenten van het korps Eemland de Truckersrun kunnen begeleiden.
Volgend jaar gaan Kiwanis Laren en Amerpoort de Truckersrun in een andere vorm organiseren. Hoe, is nog de grote vraag. Maar dit jaar verandert er nog niets. Langs de route staan bekenden en onbekenden van Amerpoort naar de trucks te zwaaien.