Laren aan de slag met gedenkteken

Laren De motie van Désirée Niekus (VVD) - mede ingediend door Larens Behoud en D66 - voor een gedenkteken op de Brink voor 68 Larense oorlogsslachtoffers is door de gemeenteraad aangenomen.

Het college van burgemeester en wethouders gaat nu aan de slag om de plaquette (of iets wat daar op lijkt) omstreeks de herdenking van 4 mei 2020 te onthullen. Omdat Niekus niet aanwezig was wegens griep, riepen haar collega Johan de Bondt en Erwin van den Berg (CDA) het college op zorgvuldig naar de namen te kijken.

Dubbele vermeldingen moeten voorkomen worden (er staat sinds 2017 een monument voor de Joodse kinderen van Berg-Stichting), maar er mogen ook geen namen vergeten worden. Maria Klingenberg (Liberaal Laren) had het liefst nog iets over de kosten gehoord. "Maar daar zullen we te zijner tijd nog wat van horen."


Sonny's Inc. 'nooit meer'
op de Brink

Laren Het openluchtoptreden van de Larense partyband Sonny's Inc. gaat nooit meer op de onverharde Brink plaatsvinden. "Zolang dit college regeert, zal Sonny's Inc. niet nogmaals, never nooit niet meer optreden op de onverharde Brink", beloofde wethouder Peter Calis.

Nico Wegter (D66) diende samen met het CDA en Liberaal Laren twee moties in. Inwoners maakten bezwaar tegen de vergunning voor het vooraf al veelbesproken concert van 2018, en volgens Wegter heeft het college de eigen evenementenverordening geschonden.

Er mogen namelijk slechts twee grootschalige evenementen op het onverharde deel van de Brink plaatsvinden. De gemeente staat dit jaar alleen Art Laren en de ijsbaan (Winter Village Laren) toe. Beide moties werden na de toezegging van Calis niet aangenomen.