Politie zoekt in Eemnes naar Shahin Gheiybe

EEMNES De politie heeft maandagmorgen twee huiszoekingen gedaan in Eemnes en Almere. Aanleiding is de jacht op de al in 2011 ontsnapte gevangene Shahin Gheiybe.

Waar precies in Eemnes de politie heeft gezocht, wil een woordvoerder niet vertellen. Maar duidelijk lijkt wel dat de nu 36-jarige Gheiybe in Eemnes is geweest. De huiszoekingen waren bij familie en bekenden van de man.
Hij is in 2011 veroordeeld voor dertien jaar cel vanwege het neerschieten van twee mannen. Beiden overleefden de aanslag, één van hen kwam dinsdagavond aan het woord in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.


Politie op terrein Utopia, niemand aangehouden

LAREN Utopia-deelneemster Lotus heeft zaterdagavond per direct het televisieprogramma verlaten nadat de politie een bezoek had gebracht aan het opnameterrein op Crailo. "Zij wilde eruit en had het idee dat dit niet op een andere manier kon", aldus een politiewoordvoerder.

De politie kwam dus in actie nadat de deelneemster zelf contact had gezocht. Op Facebook ontkracht de politie Huizen dat zij zou zijn aangehouden. Dit wordt gemeld omdat Lotus 'door veel mensen wordt beticht van het plegen van allerlei strafbare feiten en die mensen verkondigen dat als de waarheid'. Politie Huizen: "Wij verdenken de deelneemster niet van strafbare feiten en zij is dan ook niet aangehouden. Iedereen die deze verhalen toch verspreidt, maakt zich schuldig aan laster en de deelneemster kan daar aangifte van doen."
Wat er aan de hand is in het tweede seizoen van Utopia, is nog onduidelijk. In het realityprogramma, dat wordt uitgezonden op SBS6, moeten deelnemers bouwen aan een ideale samenleving.