Aan de slag voor dekkend AED-netwerk

BLARICUM De gemeente Blaricum gaat aan de slag om tot een dekkend AED-netwerk te komen. Doel is om de overlevingskansen van mensen die een hartstilstand krijgen te vergroten. Maandag 11 maart vindt hierover een informatieavond plaats in de Brandweerpost Blaricum. De gemeente werkt hierbij samen met Stan, de uitvoerende partij voor het landelijke oproepsysteem HartslagNu.

Er wordt uitleg gegeven over AED's in Blaricum, over burgerhulpverleners en wat nodig is om tot een dekkend netwerk van AED's en burgerhulpverleners te komen. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur.
HartslagNu is een netwerk van geregistreerde burgerhulpverleners en voldoende beschikbare AED's. Burgerhulpverleners zijn altijd nodig. Iedereen kan zich opgeven, dat kan via de website www.hartslagnu.nl.
Vanwege de voorbereiding van de informatieavond wordt aanmelden op prijs gesteld. Dat kan via Laura.vanVoorst@belcombinatie.nl. Parkeren is mogelijk bij de Bergweg of de Singel. De parkeerplaatsen bij de brandweerpost moeten vrijgehouden worden in verband met een mogelijke uitruk van de brandweer.