PvdA-voorzitter Vedelaar naar Brinkhuis

LAREN Landelijk voorzitter van de PvdA Nelleke Vedelaar komt naar Laren. Komende maandagavond gaat zij met de aanwezigen in gesprek over thema's als openbaar vervoer, wonen, klimaat en asielbeleid.

Plaats van handeling is het Brinkhuis aan de Brink. Anne Slingerland van de PvdA in Baarn zal de gratis toegankelijke bijeenkomst in goede banen leiden. Wilma de Boer-Leijsma, kandidaat voor Provinciale Staten Utrecht, is ook aanwezig en praat over haar plannen en ambities. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.


Waarom stopt de Gooise Karavaan?

Vervolg voorpagina

Hoe kan het dat dit moet stoppen? Dat is voor velen de grote vraag na afloop van de dertigste editie van de Gooise Karavaan zaterdag. De onlinepetitie die zaterdag in het leven werd geroepen, is ondertussen al ruim 2000 keer ondertekend. 'Als je ziet hoeveel plezier de mensen hebben. Zo mooi om te zien. Dit mooie evenement moet zeker doorgaan!', is een van de vele reacties.

Een lange stoet met 85 grote vrachtwagens reed zaterdag van de Amerpoort luid toeterend door onder meer Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum, Huizen, Bussum en Hilversum met aan boord mensen met een verstandelijke beperking. Het werd een extra feestelijke editie omdat het de laatste keer zou zijn dat motoragenten van het korps Eemland de Truckersrun kunnen begeleiden. Volgend jaar gaan Kiwanis Laren en Amerpoort de Truckersrun in een andere vorm organiseren.

Maar daar is dus niet iedereen het mee eens. Via een onlinepetitie wil men de Gooise Karavaan houden zoals die is. "Voor deze mensen is dit jaarlijkse evenement (voor bewoners, vrijwilligers en omstanders) een dag om naar uit te kijken, om gezien te worden en om te genieten van alle aandacht", aldus de initiatiefnemer van de petitie. "Ik zie hoe bewoners ieder jaar weer een grote glimlach op hun gezicht hebben. Samen met een begeleider of familie lid op stap. Hoe kan het dat dit moet stoppen..."

De petitie staat op www.petitie24.nl (zoek op 'Karavaan').