AED-kast De Paardenstek

Eemnes De AED (Automatische Externe Defibrillator) van pensionstal De Paardenstek is nu 24 uur per dag beschikbaar. De gemeente Eemnes heeft subsidie verleend voor het aanschaffen van een buitenkast, zodat in geval van nood de AED te allen tijde bij het bedrijf aan de Wakkerendijk opgehaald kan worden.

In Eemnes is een redelijk AED-netwerk, maar de meeste AED's zijn vaak alleen beschikbaar tijdens de openingstijden van winkels en bedrijven. "Vreselijk jammer eigenlijk", vindt Ton Rigter van pensionstal De Paardenstek. "Hoewel ik meestal thuis ben, zijn er ook momenten dat mijn AED niet beschikbaar is." Een dergelijke buitenkast kan daar verandering in brengen. De Eemnesser schreef daarom een verzoek aan de gemeente om de aanschaf van deze buitenkast te subsidiëren. En dat is gelukt. De kast is aangemeld bij HartslagNu.nl en alle hulpverleners die bij hen bekend zijn kunnen met een pincode de kast openen.


'Eemnes Schoon' gaat weer op pad

Eemnes De werkgroep 'Eemnes Schoon' begint zaterdag 23 maart aan de tiende lenteschoonmaak. Naast een vaste kern van deelnemers doen dit jaar burgemeester Roland van Benthem en wethouder Theo Reijn mee.

"Wat in 2010 begon als een klein groepje dat zich ergerde aan het zwerfvuil is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie in Eemnes. Rond het begin van de lente gaat een grote groep vrijwilligers los op die rondslingerende troep", vertelt coördinator Jaap Groeneveld.

Wie helpt zaterdag 23 maart van 10.00 tot 12.00 uur en/of van 13.00 tot 15.00 uur mee? Er wordt uitsluitend gelopen op veilige plaatsen, niet op rijbanen en niet bij op- en afritten van de snelwegen. De BEL-gemeentewerf stelt materiaal beschikbaar (knijpstokken en vuilniszakken), maar eigen materiaal mag ook. Groeneveld: "We gebruiken eigen veiligheidshesjes met de opdruk 'Eemnes Schoon', zodat iedereen ziet waarvoor je bezig bent." Voor de continuïteit van deze activiteit worden ook geïnteresseerden met organisatorische vaardigheden gezocht.
Aanmelden kan bij Jaap Groeneveld: groen65@kpnmail.nl of 035-5381609/06-23494690.