Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Afvalstoffendienst GAD start nieuw project om luiers voortaan gescheiden van restafval in te zamelen

Laren/Blaricum Gezinnen met kinderen in de luiers kunnen hun luiers voortaan scheiden van het restafval. Hiervoor is de GAD het project 'Luierinzameling' gestart. In de regio zijn speciale luiercontainers geplaatst bij zestien kinderdagverblijven.

De lijst met aangesloten kinderdagverblijven is groeiende: er zijn contacten met meerdere kinderdagverblijven om zich aan te sluiten bij het luierproject. Deelnemende kinderdagverblijven zijn te vinden op de website van de GAD. De containers zijn turquoise en herkenbaar aan het icoontje van een luier.
In Laren en Blaricum doen kinderdagverblijven Banjer (Ekelshoek 21, Blaricum), Montris De Leemkuil (De Leemkuil 4, Laren) en Humanitas-Koala (Mendes Da Costalaan 28, Laren) mee aan het project.

22 kilo restafval

"Een kind gebruikt gemiddeld 150 luiers per maand, wat staat voor 22 kilo restafval. Dit is de eerste en dus belangrijke stap naar het recyclen van luiers in de regio. De regio heeft tot doelstelling om in 2020 75% van het huishoudelijk afval te recyclen. Het gescheiden inzamelen van luiers kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren", aldus de GAD.
Ook op de scheidingsstations van de GAD is het mogelijk om luiers in de speciale containers te doen. Zo ook op het mobiele scheidingsstation. Op deze plekken zijn tevens gratis zakken te verkrijgen om thuis de luiers in te verzamelen.