Op het Vitus-terrein werden fruitbomen geplant.
Op het Vitus-terrein werden fruitbomen geplant. Foto: Gemeente Blaricum

Regenachtige BEL-boomfeestdag

BEL Leerlingen van KBS Bernardus hebben op Boomfeestdag samen met de imkervereniging en wethouder Anne-Marie Kennis fruitbomen en een fruithaag bij de tuin op Het Vitus-terrein aan de Kerklaan geplant. De feestelijkheden vonden plaats in de stromende regen.

In Laren werd in het Van Erven Dorenspark een bijenboom neergezet en wilde bloemen gezaaid door leerlingen van OBS De Ploeg. Wethouder Ton Stam: "We zijn heel blij met de hulp van de kinderen." Bij het planten werden in Laren en Blaricum tijdcapsules begraven waar de leerlingen tekeningen in stopten. De Larense en Blaricumse schoolkinderen gingen met een insectenhotel naar huis.
Kinderen uit de buurt van Zuidpolder in Eemnes zetten samen met burgemeester Roland van Benthem de schop in de grond en plantten een grote vleugelnotenboom en twintig wilgen in de nieuwe natuurspeelplaats, in het verlengde ligt van de Ruizendaallaan in de wijk Zuidpolder. Burgemeester Van Benthem: "Goed om met zo veel kinderen uit de buurt buiten te zijn. Nu de eerste boom is geplant, kan de natuurspeelplaats straks verder worden aangelegd. In het voorjaar komen hier nog meer bomen en ook struiken, die veel bloemen krijgen en daardoor insecten aantrekken." Als dank voor de hulp ontvingen alle kinderen een zaadbom: een pakket zaadjes om zelf te planten. Ook konden zij na afloop de honing proeven die door de imkersvereniging was meegebracht.

Met het vieren van de Boomfeestdag krijgen de kinderen inzicht in de natuur en het belang van bomen. Door het planten van de fruitbomen en -planten vragen de imkervereniging en de gemeente Blaricum aandacht voor het belang van drachtbomen voor bijen en andere insecten.