Impressie van de Nardinc-vleugel, Bedaux de Brouwer Architecten.
Impressie van de Nardinc-vleugel, Bedaux de Brouwer Architecten. Visualisatie's: 3D Studio Prins

Singer op zoek naar renovatiegelden

Naast de nieuwe Nardinc-vleugel van Singer Laren zijn de huidige museumzalen dringend aan renovatie toe. Er is 3,5 miljoen euro nodig.

Vervolg van voorpagina

LAREN De zalen passen niet meer bij de huidige tijd. De vloer, wanden en plafonds moeten worden gerenoveerd. Ook de technische installaties en het bovenlicht zijn dringend aan vervanging toe. En om met name de mindervalide bezoekers tegemoet te komen, worden de doorgangen tussen een aantal museumzalen - nu uitgevoerd met zware gedateerde deuren - verwijderd. Het is Singer's wens om in de aangepaste tuinzalen permanent het Nederlands impressionisme te etaleren.

"We streven ernaar om naast de bouw van de nieuwe vleugel de bestaande museumzalen de komende periode met steun van zijn supporters te moderniseren." Hiervoor is 3,5 miljoen euro nodig. Singer gaat hiervoor lobbyen bij haar vrienden leden, maar hoopt ook middels mecenassen en cultuurfondsen geld binnen te halen. Ook wordt bij de gemeente Laren aangeklopt.

'Voor particulieren hebben we diverse supportersgroepen in het leven geroepen met aantrekkelijke programma's en voordelen', laat Singer in de brochure 'Renovatie bij Singer thuis' weten. Ook kan er gekozen worden voor een schenking. Algemeen Singer-directeur Evert van Os: "Het museumlandschap is volop in ontwikkeling en verandert snel. Voor de autonomie van Singer Laren is het heel belangrijk dat Singer deze stap nu zet. In de tijd is dit het moment."
Tot slot nog een nabrander over de nieuwe museumvleugel met de privécollectie kunstwerken - Collectie Nardinc - van Els en Jaap Blokker die het ontstaan en de bloei van het Nederlands modernisme toont en welke in de loop van 2021 geopend wordt. De kosten van deze nieuwbouw komen overigens voor rekening van Els Blokker-Verwer.

Van Os: "Wij zijn unaniem als een blok gevallen voor het tijdloze modernisme van de architectuur van Bedaux de Brouwer Architecten. Het ontwerp voorziet in een mooi, fris en duurzaam museumgebouw, dat prachtig aansluit bij de huiselijke omgeving van Singer Laren."

Veel ramen in het ontwerp.