Herbouw van Stationshotel

Vervolg van voorpagina

Tijdens de openbare behandeling konden de aanwezige toehoorders, waaronder de raadsleden Jacqueline Timmerman (Liberaal Laren) en Karel Loeff (Larens Behoud), constateren dat de commissieleden de kaders hanteerden zoals door de gemeenteraad van Laren zijn vastgesteld.
Zij wezen het voorliggende plan unaniem af vanwege onder meer de situering, het gegeven dat er een extra woonlaag was ontworpen en er geen rekening was gehouden met het historiserend bouwen. Historische herbouw van het voormalige Stationshotel met de drie kenmerkende gevels en daklijn is leidend bij herontwikkeling. Behoud van de oorspronkelijke gevels verdient zelfs de voorkeur, zoals een lid van de commissie stelde. Ambtelijk werd daarbij gewezen op het project bij het Sint Jans ziekenhuis, waar op wens van de inwoners ook de voorgevel werd behouden. In het door de raad gestelde kader kan niet meer volume worden toegevoegd en wordt gedacht aan een restaurantfunctie met wonen.


Gratis zak compost

LAREN/BLARICUM Inwoners kunnen tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 30 maart van 9.00 tot 16.00 uur gratis een zak compost ophalen bij de vier scheidingsstations in de regio, waaronder die in Huizen.

"Met deze jaarlijkse uitdeelactie worden inwoners bedankt voor het goed gescheiden aanbieden van groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (gft)", laat de GAD weten.

Van het gft-afval maakt verwerker Indaver onder andere compost, groen gas en vloeibare CO². "Compost voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert het de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat er een natuurlijke balans in de bodem."