'Uitermate gelukkig met de keuze'

Laren Els Blokker-Verwer, die Singer Laren niet alleen de omvangrijke Nardinc Collectie heeft geschonken, maar daarnaast ook de kosten voor de gelijknamige museumvleugel voor haar rekening neemt, is "uitermate gelukkig" met architectenbureau Bedaux de Brouwer Architecten, waar Singer voor heeft gekozen. Dat laat zij desgevraagd weten.

"Ik kijk met veel plezier en interesse uit naar de ontwikkeling en bouw van de Nardinc-vleugel", voegt de Larense, weduwe van Jaap Blokker, daar aan toe. "Vanaf het begin hebben Jan Rudolph de Lorm en Evert van Os mij betrokken bij de keuze van het ontwerp voor de vleugel. Ik was bij de presentatie van drie ontwerpen van evenzoveel architectenbureaus aanwezig en de heren en ik waren meteen van het ontwerp van Bedaux de Brouwer Architecten gecharmeerd."
Het bestaande museum is in de jaren 50 van de vorige eeuw ontworpen door de Larense 'landhuisarchitect' Wouter Hamdorff. De klassiek-moderne bovenlichtzalen, de heldere plattegrond en de materiaalkeuze van dit ontwerp hebben voor Bedaux de Brouwer als uitgangspunt gediend voor de opzet van de nieuwe vleugel. "De architecten hebben een elegant en schilderachtig ontwerp gemaakt: een 'villamuseum' dat een perfecte thuishaven biedt voor de Nederlandse modernisten uit de Collectie Nardinc", zegt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm.

9