Gerard Wortel zingt in De Raadsvore

EEMNES Gerard Wortel, de leukste dorpsdichter van Nederland, zingt 3 april om 19.30 uur zijn succesvolle liedjes in De RaadsVore aan de Raadhuislaan 80. De toegang is gratis.

Wie zijn cd 'Over Leven' koopt (10 euro), draagt bij aan het project in Kameroen om het gezin van Yusifu en Adama, die Wortel persoonlijk kent, een klein bestaan op te laten bouwen. Een gift is ook welkom. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een kopje koffie of thee.


Knipbeurt op de motor bij Barbier Rogier voor goede doel

LAREN Wat ooit begon als grap wordt op 7 april werkelijkheid in Laren. Op deze dag opent Barbier Rogier aan de Nieuweweg 5 namelijk eenmalig een drive-inbarbershop, waar iedereen - mannen en vrouwen - op een motor of ander tweewielig voertuig terechtkan voor een fris kapsel.

Dit alles voor het goede doel, want met het ingezamelde geld wordt Barbier Rogier-collega Davey Coppenhagen gesteund die voor KWF Kankerbestrijding meedoet aan Alpe D'HuZes 2019. Een knipbeurt kost minimaal 25 euro; alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Toen Coppenhagen vertelde dat hij de top van de Alpe d'Huez zou gaan beklimmen voor het goede doel wilde eigenaar Timo Smit graag een bijdrage leveren: "Het idee van een drive-in is gekomen door een eerder uit de hand gelopen grap," legt Timo uit. "Er reed een vriend met de motor naar binnen om geknipt te worden. Het verhaal werd gedeeld en ging viraal. Uiteindelijk hebben we gevraagd of kranten konden vermelden dat het om een grap ging, maar vele mensen belden voor een afspraak om op de motor geknipt te worden." Vanwege de grote vraag is besloten 'de grap' nogmaals te herhalen om geld in te zamelen voor KWF.

Klanten die 7 april naar Laren komen voor een knipbeurt steunen niet alleen het goede doel, maar worden ook getrakteerd op een hapje en een drankje tijdens de knipbeurt. In de straat, die speciaal voor de gelegenheid wordt afgesloten, staan naast Barbier Rogier namelijk ook lokale horecagelegenheden klaar om klanten een bijzondere kapperservaring te geven.