Strandfeest aan de Vaart

EEMNES Volleybalvereniging Voleem komt dit jaar met de eerste editie van het beachvolleybaltoernooi op het evenemententerrein aan de Wakkerendijk in Eemnes. Het evenement staat gepland op zaterdag 18 mei.

Daar worden drie officiële beachvelden aangelegd. "Er wordt gespeeld in teams van 2 tegen 2 of 4 tegen 4. Er wordt gespeeld in verschillende klassen: van prestatie tot recreatie", laat Denise Hofman namens de organisatie weten. Deelnamekosten voor een 2-persoonsteam zijn 15 euro en voor een 4-persoonsteam 20 euro.
"Sportplezier staat deze dag centraal. Daarom is er ook gezorgd voor de juiste voorzieningen voor niet-sporters. Vanaf het 25 meter lange terras is er voldoende ruimte om onder het genot van een hapje en drankje naar de wedstrijden te kijken en de juiste tactieken met elkaar te bespreken. Voor de kinderen staan er een springkussen en een grote zandbak klaar. Wij hopen op een lekker zonnetje zodat zowel jong als oud kan genieten van een prachtige dag." De dag wordt afgesloten met een barbecue die voor iedereen toegankelijk is en wordt verzorgd door vleesbedrijf Perier. Kosten voor dit diner zijn 17,50 euro per persoon.
Aanmelden voor zowel het toernooi als de barbecue kan via beachvolleybalvoleem@gmail.com (vermeld naam, aantal personen en teamnaam). Aanmelden kan tot 10 mei.


Opknapbeurt Schapendrift

Laren Er hebben zich ondernemers gemeld voor de winkelpanden aan de Schapendrift, laat wethouder Ton Stam weten. Voor het hoekpand van voorheen Bike Totaal heeft een tandtechnisch bureau interesse getoond en ook voor het pand van de voormalige slager heeft zich een kandidaat gemeld.

Over wie de ondernemer is en welke winkel er mogelijk gerund gaat worden, kan Stam niets zeggen. Een en ander werd duidelijk tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst in De Blokhut voor omwonenden en ondernemers over de toekomst van dit deel van de Schapendrift. Stam heeft de aanwezigen toen ook toegezegd om in ieder geval het voorliggende plantsoen op korte termijn te fatsoeneren. In het winkelrijtje dat met name in de jaren 70 en 80 floreerde, zijn al jarenlang een kapsalon en slijterij gevestigd. Onlangs is daar een mondhygiënistenpraktijk bij gekomen.