VVD om tafel met bewoners van Laren-West

Laren De VVD-fractie maakt zich ernstig zorgen over de verkeersafwikkeling als het nieuwe Rosa Spier Huis klaar is en wil daarover in gesprek met de inwoners van Laren-West.

Voor de situatie nĂ¡ de oplevering zijn er voor de VVD twee mogelijkheden om het verkeer niet door het dorp te leiden: verbreden van de Lange Wijnen zodat die geschikt wordt voor tweerichtingsverkeer en een route onder het wildviaduct door. In die gevallen moet door de gemeente Laren grond worden aangekocht.

Knip in de Drift

"Beide oplossingen zouden zeer effectief kunnen zijn als er bovendien een knip wordt gelegd in de Drift", aldus De Bondt, die van de betrokken inwoners graag hoort welke mogelijkheid hun het beste lijkt. "Of denkt men dat het verkeer gewoon via de Drift kan worden afgewikkeld."


Oproep tot herdenken van Berg-stichting

Laren In de aula van scholengemeenschap Laar & Berg aan de Langsakker vindt woensdag 17 april om 16.00 een bijeenkomst plaats ter herdenking aan de 48 Joodse kinderen en vier stafleden van de Berg-stichting die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers zijn vermoord.

Van 1911 tot 1965 was in Laren op de plek waar nu de scholengemeenschap staat, de Berg-stichting gevestigd. Voor de oorlog een instelling voor uit huis geplaatste Joodse kinderen, na de oorlog een tehuis voor Joodse weeskinderen. Staf en leerlingen van de scholengemeenschap hebben zich opnieuw ingezet om de herdenking bijzonder vorm te geven en in te vullen.

Plechtigheid

Na de bijeenkomst wordt om 17.00 uur de plechtigheid voortgezet bij het Monument voor de Joodse Kinderen op het even verderop gelegen Jan Reitsemaplantsoen. Bijzonder is dat enkele oud-bewoners van de Berg-stichting die de oorlog hebben overleefd aanwezig zullen zijn.

Iedereen welkom

Ook de wethouders uit het college hebben toegezegd de plechtigheid bij te zullen wonen. Iedereen is meer dan welkom.