Rietteamspecialisten van de brandweer hard aan het werk.
Rietteamspecialisten van de brandweer hard aan het werk. Foto: Bob Awick

Brandweerkorpsen blussen woningbrand op Grintbank

LAREN De brandweer spoedde zich zaterdagavond kort na zeven uur naar de Grintbank waar in de schoorsteen van een woning brand was ontstaan. De Larense bevelvoerder schaalde onderweg de brand al op omdat hem ter ore was gekomen dat de vlammen naar het rieten dak waren overgeslagen.

Toen kwamen ook nog een bluswagen en twee rietteams ter plaatse. Er werd direct ingezet met schuim. Het rietteam van Laren bracht rietstoelen op het dak aan waarop de rietspecialisten naar de schoorsteen konden gaan, daar de brand konden blussen en het brandende riet uit het dak konden plukken. De inmiddels aangekomen rietspecialisten van de collega's van Blaricum verrichtten ondersteunende werkzaamheden.

Gelukkig is er niemand gewond geraakt en was er 'slechts' materiƫle schade aan dak en interieur. "De diverse korpsen hebben goed met elkaar samengewerkt, waardoor we samen met de geschrokken bewoners terugkijken op een goede inzet met een goede afloop. De Stichting Salvage heeft overleg met de bewoners over het afhandelen van de schade", aldus de brandweer van Laren op Facebook.