Adviesrol voor sportraad

Vervolg voorpagina

De sportraad is er om een optimaal sportklimaat bij de sportverenigingen in Blaricum te bevorderen. De zeven vertegenwoordigers van de clubs werken samen in de sportraad, waarbij zij de gemeente adviseren op het gebied van sportbeleid. Ook beschikt de sportraad over de mogelijkheid om de door de gemeente ontvangen sportgelden te besteden voor activiteiten die ten goede komen aan de sport in Blaricum.


Snuffelen op De Blommenhoeve

Eemnes Op boerderij De Blommehoeve aan de Meentweg 37 vindt zaterdag 30 maart de maandelijkse BOERenMARKT plaats. Standhouders bieden hun veelal biologische, maar pure en lokale producten aan.

Er is ook een kraam met handgemaakte shawls, sieraden en keukenproducten. Ter plekke worden boeketten gebonden. "Ook kan er afscheid genomen worden van de Gasconne koeien", laat de familie weten. Van de kudde blijven er nog een stuk of drie op stal staan.


Polderloop

Eemnes De 44ste Polderloop, georganiseerd door de KPJ, staat gepland voor zondag 7 april.

Inschrijven tussen 12.00 en 12.45 uur op De Deel aan de Wakkerendijk 162. Het startschot klinkt om 13.00 uur aan het begin van de Jonge Jaapeweg in de polder. Hardlopers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5 km, 10 km en 15 km. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro; anderen 8 euro.