VVD doet reddingspoging Gooise Karavaan

Eemnes De sympathieke motie van de VVD om de 30-jarige Gooise Karavaan-traditie te redden (vanuit de politietop is gemeld dat er geen agenten meer beschikbaar zijn om dit evenement voor bewoners van de Amerpoort te begeleiden), heeft het maandagavond unaniem gehaald.

Raadslid Monique van der Linde vroeg het college om met de politie Midden-Nederland en de gemeenten uit de regio om tafel te gaan en samen naar een oplossing voor de ontstane situatie te zoeken, eventueel in samenspraak met de afdeling Sociaal Domein van de regio.

Goed voor imago

"Uit mijn jeugd ken ik de term 'de politie is je beste vriend' en dat komt naar voren in de Gooise Karavaan", zei Van der Linde, die het pleidooi ook hield voor het soortgelijke, regionale en eveneens jaarlijkse Motorrun-initiatief dat al 35 jaar bestaat. "Het is ook een positief punt voor het imago van de politie. Dit mag wegens gebrek aan financiƫle middelen niet verloren gaan."

Vervolg

Van der Linde weet dat de VVD Blaricum de motie ook gaat indienen en zal ook de andere partijen in de regio gaan benaderen met het verzoek hier vervolg aan te geven. "Burgerinitiatieven dienen aangemoedigd te worden in plaats van ontmoedigd. Bovendien horen lang bestaande vrijwilligersacties niet door toedoen van de overheid te worden beƫindigd", lichtte zij haar motie toe.