Jongeren voorrang op woning

EEMNES Vier driekamerappartementen worden met voorrang toegewezen aan starters (23 tot 27 jaar). Daartoe heeft de gemeenteraad besloten.

Het college kwam met een voorstel om te experimenteren met woningtoewijzing nu de Alliantie 31 huurwoningen gaat bouwen in de Zuidpolder. Naast twee- en driekamerappartementen komen er ook eengezinswoningen. De VVD kwam met het idee om het aantal ingeschreven jaren te verminderen op de leeftijd. Zo kan iemand die al vijf jaar op een woning wacht, maar qua leeftijd buiten de boot zou vallen, toch in aanmerking komen voor een starterswoning. Wethouder Sven Lankreijer gaat de suggestie aankaarten bij de woningcorporatie.


DAB-motie zeer serieuze poging en geen stunt

BLARICUM De motie die Democratisch Alternatief Blaricum indiende om samen opnieuw in gesprek te gaan met de horecaondernemers was serieus bedoeld. "Maar de coalitie ervoer dit als een stunt", zegt Ramon Beemsterboer-van Urk Dam enigszins teleurgesteld.

"Wij hebben deze motie doorgezet om ervoor te waken dat dit punt door de meerderheid niet onder de mat wordt geschoven als zij tijdens het presidium van 9 april de nieuwe agenda gaan bepalen." De motie werd door de meerderheid van de raad verworpen, maar DAB vertrouwt erop dat de kermis en de horeca op zaterdag opnieuw op de agenda komt en een tweede, eerlijke kans wordt gegeven. "Wij alleen kunnen de kermis niet 'redden', maar dit zou een mooie overwinning zijn voor alle kermisliefhebbers, en als je dat een stunt wilt noemen: be my guest." Ondertussen hebben de horecaondernemers ook een open brief aan het presidium geschreven met het verzoek de kermis te agenderen.