BEL loopt achter met glasvezel

BEL Glasvezel, snel internet, is nog de 'ver-van-mijn-bed-show' in de BEL-gemeenten. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Stratix dat onderzoek deed naar de breedbanddekking in Nederland. Hiermee lopen Laren, Blaricum en Eemnes achter op de rest van Nederland.

'Landelijk gezien heeft namelijk 38% toegang tot internet via glasvezel. Gelukkig is er wel perspectief. Deskundigen verwachten dat met name het buitengebied de komende twee jaar in rap tempo toegang krijgt tot glasvezel. Het stedelijk gebied laat nog wat langer op zich wachten', zo stelt Internethunter.nl.

"De BEL is niet bezig met glasvezel in de dorpen. Het is geen overheidstaak, het is voorbehouden aan de telecombedrijven. Georganiseerd door O-gen wordt er in Eemnes wel aan gewerkt om een groot deel van het buitengebied aan te sluiten op een snelle internetverbinding", reageert een medewerker van afdeling Communicatie BEL.


Kaarten voor Dorpsdiner nu online te koop

LAREN De onlinekaartverkoop van het veertiende Dorpsdiner Laren, georganiseerd op initiatief van Rotaryclub Laren-Blaricum op zondag 2 juni, is van start gegaan. De opbrengsten van het diner komen ten gunste van lokale doelen.

Het Dorpsdiner wordt dit keer als vanouds op de Brink gehouden en ook worden de couverts weer uitgeserveerd. De catering wordt verzorgd door Maarten Beuningh van zMaakt!, tevens organisator van Asperges in de Akker in Blaricum. Kledingvoorschrift voor het diner is wit of lichte kleuren. Kaarten voor het 3-gangendiner kosten 44,50 euro.

Sponsors en talent

Ton Cieraad, voorzitter van de Commissie Dorpsdiner: "Op dit moment zoeken we nog een paar sponsors om te zorgen dat er een maximale opbrengst voor de lokale goede doelen wordt gehaald." Ook is er voor lokaal muzikaal talent de mogelijkheid om op te treden in de tenten tijdens het diner. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden op de Facebookpagina van het Dorpsdiner. Kaartverkoop: www.dorpsdiner.nl.