Veel bijval voor VVD-motie voor redden karavan

BEL Ook in Laren en Blaricum is de VVD-motie om de Gooise Karavaan te redden - en dus toch aan te dringen op politie-inzet tijdens dit vrijwilligersevenement voor cliënten van de Amerpoort - aangenomen.

Zowel burgemeester Rinske Kruisinga van Laren als haar collega in Blaricum - Joan de Zwart-Bloch - heeft beloofd het signaal af te geven. De motie werd - op initiatief van Monique van der Linde (VVD) - eerder aanvaard in de raad van Eemnes.


Blaricummer botst met scooterrijder

BLARICUM Een 59-jarige automobilist uit Blaricum was vrijdagmiddag betrokken bij een aanrijding in Hilversum. Daarbij ging een 58-jarige scooterrijder uit Kortenhoef onderuit.

De klapper vond plaats op het bedrijventerrein bij de Nieuwe Havenweg. Daar wilde de Blaricummer linksaf slaan, hij zag echter de tegemoetkomende scooterrijder over het hoofd. Een botsing was het gevolg. De Kortenhoever is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten flink beschadigd.


Inbrekers slaan toe op Schietspoel

LAREN De politie zoekt nog altijd de onbekende verdachten van een mislukte inbraak bij een woning aan de Schietspoel. Hun poging - op 12 januari rond 18.15 uur - wordt door de bewoners ontdekt.

Als zij 's avonds thuiskomen, treffen zij een opengebroken tuindeur en inbraaksporen op de achterdeur aan. De twee inbrekers - beiden gekleed in een donkere jas (één jas heeft witte strepen op de mouwen en een rode rand in de kraag) en met een petje op hun hoofd (waarvan een met lamp en de ander met wit embleem) - voerden hun werk uit onder een felle bouwlamp. Een en ander werd vastgelegd op een bewakingscamera. Op de website van de politie zijn de bewegende beelden terug te vinden. Wie die bewuste avond in januari iets gezien of gehoord heeft, kan bellen met 0800-6070 of anoniem met 0800-7000.