Het actieteam dat een poepvrij Laren wenst.
Het actieteam dat een poepvrij Laren wenst. Foto: PR

Actie '(On)bewust bekakt in Laren?' voor poepvrije straten

LAREN Antoinetty van den Brink, Hans Houtkamp en Kirsten Reuchlin (steunfractieleden Larens Behoud en hondenbezitters) staan voor een positief hondenbeleid en voeren de lentecampagne '(On)bewust bekakt in Laren?' Zij willen gezelligheid op straat zonder hondenpoep. Het is een oproep aan alle hondenbezitters.

"De poep van je hond opruimen, is netjes. Toch?", zegt het drietal. "We willen dat alle hondeneigenaren zelf zorgdragen voor een nette verwijdering van de uitwerpselen van hun geliefde viervoeter op voetpaden, in het openbaar groen, de bermen en op plaatsen waar kinderen spelen.

Want de kinderen Loes en Guus Kaiser willen gezellig op straat kunnen spelen zonder daarbij in een hondendrol te trappen. Loes: "Hondenpoep is een beetje vies omdat het stinkt, heel erg."

Opruimen is belangrijk

Hondenpoep is niet alleen vies en vervelend, maar ook schadelijk voor je gezondheid. "Spelende kinderen kunnen gemakkelijk in aanraking komen met hondenpoep. Hierdoor lopen ze de kans besmet te raken met de hondenspoelworm. Deze worm komt van nature voor in de darmen van honden. Daarom is het zaak dat alle hondeneigenaren met ons meedoen en in de wijk zorgdragen voor het opruimen van de uitwerpselen van hun eigen hond."

Het actieteam zal bij niet-opgeruimde hondendrollen kleurige poepzakjes plaatsen.