Erik en Marita.
Erik en Marita. Foto: Bob Awick

Het Vitus heeft strandtentprimeur

BLARICUM Vitus-ondernemers Marita Steenbeek en Erik Joosen draaien vanaf 1 mei tot en met eind oktober de tijdelijke horecavoorziening op het Stichtse strand. Daarnaast zijn ze kandidaat voor het blijvende strandpaviljoen dat investeerder Jan Geesink vanaf het najaar gaat bouwen.

Deze week worden de puntjes op de i gezet, laat een dolenthousiaste Steenbeek weten. "Echt een supergave uitdaging. We zijn er de laatste paar weken zoet mee geweest om iets haalbaars neer te kunnen zetten."
Over twee weken gaan de werkzaamheden beginnen. Vijf - of misschien wel zes - kantoorunits (de wanden gaan eruit) vormen de nieuwe horecagelegenheid. Ook komt er een aparte toiletgroep en een 100 m² groot en verhard terras. Gasten kunnen er zeven dagen per week vanaf tien uur 's morgens terecht voor een kop koffie, lunch (broodje/salade), frietje, hapje en drankje. Een uitgebreid 3-gangendiner wordt niet geserveerd. Voor badgasten komt er een counter voor de snelle hap met picknickbanken. Binnen (of op het terras) kunnen bezoekers 'luxer' eten. Ook komt er een loungegedeelte. De uitbaters hopen open te mogen zijn tot 24.00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur).
De vergunningen zijn aangevraagd en er staat een leuk team klaar om het deze zomer te fiksen. Over de naam van de strandtent wordt nog nagedacht, maar 'Blaricum Beach' en uiteraard 'Blaricum aan Zee' zijn goede kanshebbers.