Gesprongen waterleiding zonneboiler

Eemnes De brandweer van Eemnes werd in de nacht van vrijdag op zaterdag - kort na middernacht - gealarmeerd voor wateroverlast op Rietgors.

"Het betrof een gesprongen waterleiding van een zonneboiler", laat brandweercommandant Roelof Willemze weten. Hierbij stroomde heet water weg. De brandweerlieden hebben een stukje plafond weggehaald en de afsluiter dichtgedraaid.


Slimme app
om losse tegels
te melden

Laren Nog voor de zomervakantie komt er een app voor de smartphone waarmee meldingen van bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, defecte lantarenpalen of achtergelaten huisraad snel en handig bij de gemeente gedaan kunnen worden.

De VVD sprak deze wens via een motie uit, maar wethouder Peter Calis kon melden dat het offertetraject voor deze slimme app inmiddels al gestart is. "En we hopen deze app voor de zomer geïmplementeerd te hebben", deelde hij de gemeenteraad mede. "Hiermee wordt onze dienstverlening vergroot."


Reclamemast
bij La Place en
De Witte Bergen

Eemnes Hotel de Witte Bergen heeft een vergunning aangevraagd voor een nieuwe reclamemast op een andere plek dan de huidige verouderde mast.

Hoe groot en hoog de mast wordt, vertelt de aanvraag niet.
In Laren wacht Larens Behoud op antwoorden van het college omtrent een levensgroot en verlicht reclamebord bij La Place.