Het Papegeno Zomerconcert is altijd sfeervol.
Het Papegeno Zomerconcert is altijd sfeervol. Foto: PR

'Musical goes classic' titel van Papageno Zomerconcert

BLARICUM Het Papageno Zomerconcert op vrijdag 21 juni wordt er weer eentje om in te lijsten. Dat garandeert de Lions Club Crailo. Voor de pauze treedt het Goois Symfonie Orkest op en na de pauze zijn dat musicalsterren René van Kooten en Brigitte Heitzer. De laatste twee brengen samen met het combo Nico van der Linden populaire musicalliedjes in een klassiek jasje. Het geheel staat onder leiding van Jurre Haanstra.

"Denk daarbij aan West Side Story en Les Misérables", zegt Papageno-directeur Christien Kuysters. Het concert wordt afgesloten met een Hollands blok, bestaande uit pareltjes van onder anderen Annie M.G. Schmidt. Ook het Papagenokoor onder leiding van Sigrid van der Linden zingt een moppie mee. "We hopen hiermee ook een jonger publiek aan te trekken."
Het concert bij Rust Wat is voor het Papageno Huis en haar bewoners en cliënten het hoogtepunt van het jaar. "Er is ook geen leukere plek om een concert mee te maken", meent Kuysters. "En dat daar voor onze jongeren een belangrijke rol is weggelegd, maakt het alleen nog maar meer bijzonder. We zien hen vaak helemaal opleven." Ook voor de betrokken Lions, die met de organisatie van deze optredens zeker een half jaar bezig zijn, blijft het bijzonder. "Gelukkig heeft vermogensbeheerder IBS Capital Allies zich als hoofdsponsor voor drie jaar aan het Papageno Zomerconccert gecommitteerd", zegt Lion Alex Oostvogel, tevens voorzitter van het bestuur van de Stichting Papageno Zomerconcert.
De concertopbrengst gaat naar: het Papageno Huis in Laren en IMC Weekendschool op basisschool De Dubbeldekker in Hilversum. Leerlingen van groep 7 en 8 krijgen in het reguliere onderwijs les van enthousiaste gastdocenten uit allerlei vakgebieden: van advocaten en artsen tot kunstenaars en architecten. "Hiermee verbreden de kinderen hun perspectief op de maatschappij en kunnen ze de juiste keuzes maken in studie en beroep", legt Oostvogel uit.
Vorig jaar kon Lions Club Crailo 15.000 euro verdelen over de goede doelen. "We willen dat nu minstens evenaren", aldus Oostvogel. Ook fijn voor Papageno, want de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) verdubbelt voor deze organisatie het bedrag. "We hebben altijd geld nodig voor creatieve dagbesteding en culturele activiteiten, maar er vloeit ook wel wat weg naar de exploitatie van het restaurant en de theaterzaal", zegt Kuysters.
Vanaf 12 april kan iedereen een kaart à 29,50 euro kopen. In de voorverkoop kost een kaart 7,50 euro meer. Hiervoor word je donateur. Info: www.zomerconcert.nl.