Toneelvereniging Deo et Arti speelt 'Snorro'.
Toneelvereniging Deo et Arti speelt 'Snorro'. Foto: Thijs Ruisendaal

Vrijdag 5 april

Muziek op Schoot

9.00 uur | Prinses Irene

Wil jij samen met je (klein)kind zingen, bewegen, spelen en muziek maken? Op vrijdag 5 april starten de nieuwe cursussen muziek. Deze bestaan uit tien lessen van 40 minuten, en vinden plaats in het gebouw van Muziekvereniging Prinses Irene in Huizen. Info: hendrikaveerman@tiscali.nl.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Impact van autisme

10.30 uur | Bibliotheek Huizen

Janneke van Bockel vertelt over haar zoektocht en het samen leren omgaan met autisme. Welke impact heeft het op ouders als je te horen krijgt dat je kind autisme heeft? En welke zoektocht is daar vaak al aan voorafgegaan? Hoe begeleid je vervolgens als ouder een meer dan gemiddeld kwetsbaar kind wiens ontwikkeling niet altijd aansluit bij het tempo dat de buitenwereld verwacht? In haar boek 'IJskastmoeder' geeft zij een openhartig inkijkje bij haar zoektocht naar houvast als ze hoort dat haar dochter autisme heeft. Met haar boek breekt zij een lans voor ouders van kinderen met autisme.

Spelmiddagen

15.00 uur | Oranje Weeshuis

Elke eerste vrijdag van de maand bent u als mantelzorger samen met uw naaste met dementie van 15.00-16.30 uur van harte welkom voor een spelmiddag in de Dementheek Thuis in Dementie. In deze bibliotheek beschikken we over een groot assortiment spellen die garant staan voor vele gezellige uurtjes. Uiteraard staan er een hapje en een drankje voor u klaar. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Familiestuk 'Snorro '

19.30 uur | De Hasselbak

Toneelvereniging Deo et Arti speelt 'Snorro' van het RO Theater, geschreven door Don Duijns. Deze doldwaze, vermakelijke en eigentijdse familievoorstelling is gebaseerd op het avonturenverhaal van Zorro. De mysterieuze, fijnbehaarde Snorro (alias Don José) bestrijdt samen met zijn trouwe cabaretpaard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. De voorstellingen zijn op 5, 6, 7, 12, 13 en 14 april 2019 in Theater de Hasselbak in Eemnes. Kaarten reserveren via reservering@hasselbak.nl of 06-43866771. Entree: 7,50 euro.

Zaterdag 6 april

Veluwetocht

8.30 uur | Aan de Meet Huizen

Bij WTC Huizen wordt de Veluwetocht verreden. Deze gevarieerde tocht gaat door polders, bossen en landelijk gebied. Om de inwendige mens te versterken kent de tocht voor de 75 km-rijders een stop bij Brasserie Kade 10 in Nijkerk en voor de 130 km-rijders bij 't Speuldje in Speuld. Er wordt gestart vanaf het clubhuis Aan de meet, Crailoseweg 80 in Huizen. De inschrijfkosten voor deze tocht bedragen voor toerfietskaarthouders (NTFU) € 2,50 en voor overige deelnemers € 3,50. Starttijden: 8.30 uur voor de 130 km, 9.00 uur voor de 75 km. Www.wtchuizen.nl.

Repair Café Laren

10.00 uur | Vivium Johanneshove

Problemen met uw koffiezetapparaat, strijkbout of waterkoker, maar ook een losgeraakte zoom in uw broek? Kom ermee naar het Repair Café in Laren waar door deskundige reparateurs zal worden geprobeerd uw apparatuur en kleding te repareren; meestal met succes, waardoor weggooien niet nodig zal blijken te zijn. Hiermee leveren wij samen met u een bijdrage aan een schoner milieu. De reparaties worden kostenvrij uitgevoerd, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Na 12.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen.

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | 't Vuronger Huizen

De koffie staat klaar. Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen! De geef-en-neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend en elke maandag en donderdag van 10.00-12.00 uur. Schoolvakanties gesloten.

Groet en ontmoet Esther Boek

14.00 uur | Bruna Centrum Huizen

Schrijfster Esther Boek is in onze winkel om haar roman 'De perfecte moeder' te signeren. Esther schrijft ook vaak thrillers, maar deze keer een prachtige roman.

Hoogste zonnebloem

14.00 uur | De Welkoop Eemnes

Volkstuinvereniging De Eemakker uit Eemnes bestaat op 6 april 40 jaar. De vereniging wil dit graag vieren door middel van een wedstrijd 'Wie kweekt de hoogste zonnebloem'. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen Eemnessers zonnebloemzaadjes ophalen bij de Welkoop aan de Noordersingel. Te winnen is er natuurlijk een trofee en een jaar gratis tuinieren op De Eemakker of een cadeaubon van € 40,- van de Welkoop. Wilt u de wedstrijd niet afwachten en heeft u belangstelling voor een tuintje, kijk dan op onze website: www.eemakker.nl.

Voorjaarsconcert

20.00 uur | Prinses Irene

Tijdens dit concert spelen 3 onderdelen van Irene. Princess Brass, Flute Choir Silversound en het Clarinet Choir. Het optreden van het gezamenlijke 'grote' orkest maakt dit concert zeker een bezoek waard. IJsselmeerstraat 5a Huizen. Entree € 7,50.

'Hilarische bingo'

20.30 uur | Dance-Point Huizen

Op zaterdagavond 6 april vanaf 20.30 uur is er weer een spelavond bij Dance-Point. 'Hilarische Bingo' is het oeroude bingospel met ballen, aangevuld met een flinke dosis muziek, cadeautjes, kleuren, zang en hilariteit. Kortom: een feestje! Voor 7,50 euro krijg je drie speelkaarten voor de drie rondes die we gaan spelen. Er zijn natuurlijk leuke prijzen te winnen, maar onthoud: het plezier is belangrijker..!! We sluiten het feestje af met lekkere dansmuziek tot 01.00 uur. Kaarten in de voorverkoop en aan de deur te krijgen. Meer informatie via www.dance-point.nl.

Zondag 7 april

Back to 1938 Trail

9.00 uur | Sint Janskerkhof Laren

Deze route wordt al 81 jaar over vrijwel dezelfde route gelopen. Hoog tijd dat we dat als SHH ook een keer gaan doen. Het originele Voetstappenpad is 25 km lang, maar omdat wij ergens anders beginnen en hier en daar net wat leukere paadjes opzoeken is de trailvariant 27 km. Het tempo is circa 9,5 km/u, maar samen uit, samen thuis. Vertrek om 9.00 uur van de parkeerplaats bij het Janskerkhof in Laren.

Info Dag & FIT-test

10.00 uur | De Trappenberg

Wil jij gaan sporten maar weet je nog niet goed wat je wilt? Dan nodigen wij jou graag uit om kennis met ons te komen maken! Op deze dag geven wij je informatie, vertellen we iets over onze sport en de effecten en kun jij vragen stellen, sfeer proeven en gebruikmaken van een FIT-test. Deze infodag biedt een kijkje in de keuken zonder ergens aan vast te zitten, maar wie weet schrijf jij je wel in voor de Clinic Start To Bootcamp of iets anders.

Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30, entree € 8,- inclusief 1 koffie/thee/sap. Tickets kunt u tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl. Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Zondagsoos

14.00 uur | TijdvoorMeedoen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het Huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar. Op deze middagen hoeft er niets, maar kan er veel: zomaar een praatje, een potje rummikub of bij mooi weer lekker zitten in de Theetuin. Ook ligt er een legpuzzel die erg uitnodigend werkt. Ik hoop u snel te zien in Het Huis van de Buurt, Draaikom 2 in Huizen. Coördinator: Rensca Kikkert / muziek@tijdvoormeedoen.nl / 035-8873470.

Maandag 8 april

Schilderen

9.00 uur | De Brassershoeve

In de Brassershoeve in de Waterstraat 2 is altijd van alles te doen. Wist u dat we een prachtige schilderzolder hebben, waar op 4 dagdelen in de week dames en heren bezig zijn met hun grote hobby schilderen. Op maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag en donderdagmiddag bruist het er van de activiteiten. Lijkt het u wel wat? U bent van harte welkom om eens te komen kijken op een van de dagdelen.

Spelletjesochtend

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Iedere maandagochtend (behalve met feestdagen) gezellig een spelletje met elkaar doen. Sjoelen, dammen, schaken, scrabbelen of rummikub: het kan allemaal op deze ochtend. Komt u ook een keertje meedoen?

Back-up

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Heeft u wel een back-up van uw belangrijke gegevens? Zo niet? Kom naar de PC Helpdesk BEL en laat u adviseren. Het gebruik van een usb-stick of externe harde schijf is noodzakelijk. Dus neem er één met voldoende opslagruimte mee.

Curling

14.30 uur | Johanneshove Laren

Bent u toe aan een sportieve middag? Kom dan gezellig een middagje curling spelen in Vivium Johanneshove! U bent van harte welkom op maandag 8 april van 14.30 tot 16.00 uur in het restaurant van Johanneshove aan de Eemnesserweg 42 in Laren.

Avondvierdaagse

19.00 uur | SV Laren

De avondvierdaagse is van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 mei 2019. Op maandag 8 april is van 19.00 uur tot 20.30 uur de voorinschrijving voor de avondvierdaagse in de kantine van SV Laren, Schuilkerkpad 2 in Laren. Het inschrijfgeld bedraagt bij de voorinschrijving tot en met 8 april 2019 € 5,50. Inschrijfgeld vanaf 9 april 2019 tot en met dinsdag 21 mei 2019 bedraagt € 7,50.

Dinsdag 9 april

Optreden De Oranje Man

14.30 uur | Vivium Johanneshove

Dinsdag 9 april kunt u het optreden van De Oranje Man bijwonen. Het optreden begint om 14.30 uur in Vivium Johanneshove. Tijdens deze middag kunt u luisteren naar Nederlandse liedjes van toen en nu. Het wordt een groot feest!

Crea Club voor kinderen

18.45 uur | Holleblok Huizen

Vind je het ook leuk om te timmeren of figuurzagen, iets moois te maken van klei of papier-maché of wil je sieraden, mozaïeken of mandala's maken? Dan ben je welkom bij de Creaclub in het Holleblok. Aanmelden kan bij Ronald de Winter, 035-5265642, ronald.dewinter@gmail.com. Kosten: 10 euro per maand.

Matthäus Passion

20.00 uur | Brinkhuis Laren

Een kleine 200 opvoeringen van de Matthäus Passion telde ons land vorig jaar. Het buitenland kijkt met verbazing naar deze Matthäus-gekte, die nergens zo sterk is. In een lezing zal Sebastiaan van Eck, cellist en Bach-kenner, een aantal facetten van dit bijzondere werk nader toelichten. Wat is de structuur van deze compositie? Hoe heeft de uitvoeringspraktijk zich in de loop der jaren ontwikkeld? Voor meer informatie en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.