De scoutingvoorzitter krijgt de sleutel overhandigd.
De scoutingvoorzitter krijgt de sleutel overhandigd. Foto: Bob Awick

Nieuwe aanhanger van Parcival voor scouts van Maggy Lekeux

LAREN Onder het genot van koffie en versgebakken appeltaart overhandigde Stichting Parcival zaterdag de sleutel van een nieuwe aanhanger aan voorzitter Marline Schaapherder van Maggy Lekeux, de scoutingclub van Laren-Eemnes. "We zijn er blij mee!", reageerde zij. De oude aanhanger had zijn diensttijd erop zitten en daarom kwam dit cadeau als geroepen.

Schaapherder: "Het Regionale Scouting Weekend staat voor de deur en onze scouts zijn de eerste groep die de aanhanger gaan gebruiken. Ook voor de zomerkampen is een aanhanger noodzakelijk. Erg fijn om alle spullen weer goed te kunnen meenemen naar de verschillende kampen." De voorzitter is de Stichting Parcival enorm dankbaar voor dit gulle gebaar.

Klap op de vuurpijl

Terwijl een groot aantal leden (Maggy's) in het zonnetje aan het genieten waren van een stukje taart en limonade kregen de bestuursleden van Stichting Parcival ondertussen een rondleiding door het huidige clubhuis, dat overigens dringend aan vervanging toe is. Tussen neus en lippen door beloofden de heren van Parcival - als klap op de vuurpijl - ook nog het jaarlijkse onderhoud van de aanhanger voor hun rekening te nemen. "Dat neemt echt een hoop druk weg bij onze vereniging en vrijwilligers. Op deze manier kunnen we ons nog beter inzetten voor onze jeugd", aldus de voorzitter.
Maggy Lekeux is dus klaar voor het kampeerseizoen. "Laat het lekkere weer maar komen!"