Open avond sociëteit Hamdorff

Laren De herensociëteit Jan Hamdorff aan de Drift 2 bestaat zestig jaar. Op 21 januari 1959 vond de oprichtingsvergadering plaats in het Kroegje van Hotel Jan Hamdorff en werd de sociëteit bestaande uit ondernemers, kunstenaars en politici een feit.

Op donderdag 25 april om 20.00 uur vindt een open avond plaats waarbij ook niet-leden welkom zijn. Karel Loeff geeft een historische kijk op de geschiedenis en ontwikkeling van Laren. Loeff is oud-voorzitter van de Historische Kring Laren, architectuurhistoricus en thans directeur van Erfgoedvereniging Bond Heemschut en tevens raadslid voor Larens Behoud. In zijn lezing gaat hij in op de (bouwkundige) oorsprong en ontwikkeling van het dorp en geeft hij zijn visie op wat Laren voor velen nu zo'n aantrekkelijke woonomgeving maakt. Wie erbij wil zijn, dient zich vooraf aan te melden via secretaris@sociëteithamdorff.nl.


Komedie in
Het Vitus

BLARICUM Toneelvereniging Blaricum brengt op 18, 19 en 20 april (20.15 uur), onder regie van Lydia van Ameijden de komedie 'De Parel van het Huis' in Het Vitus.

Het echtpaar Bernard en Claire is een beetje uitgekeken op elkaar; beiden hebben een ander. Claire heeft Robert en Bernard ontmoet Catherine. De echtelieden claimen allebei het huis voor een weekendje met zijn/haar minnaar... Hoe bedrieg je je partner in je eigen huis en welke rol speelt de dienstbode hierin? Dit vrolijke toneelspel gaat over verleiden en misleiden, waarbij de 'parel van het huis' het allemaal weer in goede banen weet te leiden. Cast: Yvonne Boor-Kortekaas, Annemieke Rigter, Gert-Jan Castel, Marja Bijlsma en Alfred Kayser. Kaarten à 7 euro kunnen gereserveerd worden via 06-22196851.


Feest bij Moeke en Bonte Paard

BLARICUM/LAREN Peter Beense, Lange Frans, Roy Donders en Dries Roelvink treden op Koningsdag vanaf 14.00 uur op bij Moeke Spijkstra. Vanaf 20.00 uur is er een afterparty. Bij 't Bonte Paard in Laren zijn vanaf 13.00 uur live-acts met Robert Leroy en Lesley Williams. Ook is er een Amy Winehouse-act.