Drukte afgelopen zaterdag op het Oranjeweitje.
Drukte afgelopen zaterdag op het Oranjeweitje. Foto: Bob Awick

Zo'n 50 belangstellenden komen naar eerste meet-up 'overlast A27'

BLARICUM Op het Oranjeweitje vond zaterdag een meet-up plaats over de overlast van de A27. Initiatiefnemer Arjan Buijks startte enige weken terug een onlinepetitie omdat hij de herrie en de uitstoot van fijnstof beu is. Inmiddels hebben achthonderd mensen de petitie ondertekend.

"Het was een succes", laat de Bouwvenen-bewoner weten. "Bijna alle partijen van de Blaricumse raad waren vertegenwoordigd en zo'n vijftig ondertekenaars zijn naar de meet-up gekomen", zegt hij trots.
Het heeft ook weer nieuwe initiatieven opgeleverd. "Vijf ondertekenaars gaven aan graag te willen helpen met de eindsprint voor de laatste tweehonderd handtekeningen, zodat we binnen afzienbare tijd op de duizend zitten. Die gaan we dan aanbieden aan wethouder Liesbeth Boersen. Daarnaast hebben zich zes geïnteresseerden gemeld om te helpen met het opzetten van een denktank, waarmee we de gemeente scherp kunnen houden en ondersteunen met het vinden naar de beste oplossingen tegen de overlast van de A27."
"Toevallig zijn wij hier ook mee bezig", zegt wethouder Liesbeth Boersen. Eind deze maand zit Blaricum samen met Laren en Eemnes bij Rijkswaterstaat (RWS) om hierover te praten. Daarin legt Blaricum RWS voor om het wegdek te vervangen door dubbellaags zoab. "Dat scheelt 3,5 tot 4,5 decibel." Uit onderzoeken blijkt dat het enkellaags zoab dringend aan onderhoud toe is en dat het geluidsscherm bij de Meent aan alle eisen voldoet. Ook kaart Blaricum dan de invoering van 100 km/u aan.