Veiling voor behoud van muziektent

LAREN De vrijwilligers die zich inspannen voor het behoud van de muziektent, organiseren op zondag 5 mei een veiling. Er worden veilingitems gezocht. Daarbij wordt gedacht aan schilderijen, kunst en curiosa.

De opbrengst wordt besteed aan een nieuw dekzeil. "De oude is al honderd jaar oud, versleten en niet meer waterdicht", vertelt Jan Vos.
De veiling vindt op 5 mei tussen 15.00 en 18.00 uur plaats. Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn de items te bewonderen.
Wie iets voor de veiling wil inbrengen, kan dat doen op 13 en 20 april tussen 14.00 en 16.00 uur. Meer informatie via 06-25388853 en 06-12455368.


Wielrenner gewond na aanrijding

Eemnes Op de kruising Wakkerendijk / Eikenlaan / Anna Louwenweg heeft zondagmorgen even voor half twaalf een aanrijding plaatsgevonden tussen een motorrijder en een wielrenner.

De wielrenner is met verwondingen in zijn gezicht met de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De racefiets was total loss; de motor had nauwelijks schade.


Reclamezuil La Place illegaal

LAREN De gemeente Laren heeft de eigenaar/exploitant van La Place aan de Westerheide 2 middels een schrijven gesommeerd om de reclamezuil met ledverlichting per direct uit te schakelen. Voor de zuil is geen vergunning aangevraagd.

Ook is een onderzoek gestart naar andere strijdigheden op dit perceel. Binnenkort kan de eigenaar/exploitant een tweede brief verwachten die gericht is op het ongedaan maken van (eventueel verder) aangetroffen overtredingen. "Indien legalisering niet mogelijk blijkt - al dan niet in andere vorm - dienen opgerichte bouwwerken te worden verwijderd", aldus de gemeente.

La Place is niet van plan de zuil weg te halen. "De reclamezuil staat op eigen grond. La Place ziet daarom geen reden om de zuil te verwijderen", reageert Lotte Nijland namens La Place.