Tijdens een eerdere uitvoering van de Matthäus Passion.
Tijdens een eerdere uitvoering van de Matthäus Passion. Foto: PR

Vrijdag 12 april

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Kom naar de PC helpdesk BEL in het Brinkhuis te Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Matthäus Passion Schütz

20.00 uur | Nieuwe Kerk

Matthäus Passion, niet van Bach, maar van H. Schütz! Tijdens VrijdagAvondmuziek in de Nieuwe Kerk in Huizen. Uitgevoerd door 5 uitstekende zangers o.l.v Richard Vos. Laat je overrompelen op 12 april van 20.00-21.00 uur. Gratis!

Zaterdag 13 april

Fotografieworkshop

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De Regenboogbuurt in Almere is een kleurrijke wijk die zeker tijdens de bloei van de Japanse sierkersbomen een geliefde plek is om prachtige foto's te maken. Fotograaf Eva Kasbergen neemt u mee. Info: www.volksuniversiteithetgooi.

Rommelmarkt

10.00 uur | TijdvoorMeedoen

Op deze zaterdag is er een gezellige rommelmarkt bij TijdvoorMeedoen in Hét Huis van de Buurt. Je kunt er gezellig kopen of als je zelf een kraam wilt huren om jouw spullen te verkopen is dat ook mogelijk voor € 10,- per kraam. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met markten@tijdvoormeedoen.nl. De rommelmarkt is van 10.00-16.30 uur.

Historische fietstocht

10.30 uur | Bibliotheek Huizen

In de jaren 60 onderging Huizen een gigantische uitbreiding nadat het was aangewezen als groeikern. De fietstocht voert door en langs de voormalige meentgronden van de erfgooiers, waar het landschap door de uitbreiding van Huizen en Blaricum, maar ook door de aanleg van de A27, voorgoed veranderde. Maar nog steeds zijn er diverse sporen uit het verleden te vinden. Ook wordt verteld over bebouwing die inmiddels al weer is verdwenen. Aanmelden info@historischekringhuizen.nl of 035-5260580. Verzamelen per fiets om 10.30 uur bij de Bibliotheek aan het Plein 2000. Deelname bedraagt € 3,-, leden gratis.

Ontwerp kruidentuin

13.00 uur | Brinkhuis Laren

We bezoeken een prachtige historische plek, achter een imposante tuinmuur in Maartensdijk, waar we van alles gaan zien en horen over kruiden, bekende en minder bekende. In iedere tuin is wel een plekje te vinden om zelf kruiden te kweken en anders lukt het ook in potten en bakken. Agnes vertelt en loopt met ons door de tuin, geeft tips en ideeën en u krijgt ook informatie mee naar huis. Het is aan te raden ook zelf pen en papier mee te nemen om notities te maken. Meer informatie en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Slenterwandeling

14.00 uur | Huizer Museum

Deze maandelijkse dorpswandeling is een mooie gelegenheid om van dat mooie ontluikende groen te genieten. Deze keer is gekozen voor een slenterwandeling door het Oude Dorp, langs de markt, via de langste straat van Huizen richting de Wijgert Kooijbuurt. De start is om 14.00 uur bij het Huizer Museum. Kosten 4 euro per persoon en de wandeling duurt zeker 1,5 à 2 uur. Tijdens de rondwandeling komt er heel veel informatie naar boven over het vroegere Huizen, hoe men er leefde, waar men de kost mee verdiende en over de erfgooiers.

Zondag 14 april

Open dag

11.00 uur | Gooise Academie

Tijdens de open dag is het mogelijk kunst te kijken die gemaakt is door de cursisten van de Gooise Academie. Deze kunst wordt in de ateliers en in de tuin van de kerk opgehangen en neergezet. Tijdens de open dag zijn er verschillende docenten aanwezig die vragen kunnen beantwoorden en iets kunnen vertellen over de kunstwerken.

Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30 uur, entree € 8,- inclusief 1 koffie/thee/sap. Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl .Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Koningssloep

12.00 uur | Brinkhuis Laren

Onze Nederlandse Koningssloep wordt tentoongesteld in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam en is na een uitgebreide restauratie klaar voor hernieuwd gebruik. Voor dit bezoek gaat u op eigen gelegenheid naar het Scheepvaartmuseum. Entreekosten à € 16,- dienen aldaar nog te worden voldaan. Gratis entree met een museumjaarkaart. Uw gastdocent is dr. Maarten Kaptein, die al jarenlang supporter is van het Scheepvaartmuseum. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Matthäus Passion

14.30 uur | St Jans Basiliek

De Stichting Laren Klassiek legt opnieuw de lat hoog. Waren de afgelopen 13 jaar wereldvermaarde barok-ensembles te gast, dit jaar heeft men opnieuw gekozen voor een uitvoering vol hoge artistieke kwaliteit. Tickets: Nationale Theater Kassa 0900-9203. Eerste rang 59,50 euro en tweede rang 49,50 euro. Incl. programmaboekje en pauzedrankje. Meer informatie op www.larenklassiek.nl.

Maandag 15 april

Spelletjesochtend

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Iedere maandagochtend(behalve met feestdagen) gezellig een spelletje met elkaar doen. Sjoelen, dammen, schaken, scrabbelen of rummikub: het kan allemaal op deze ochtend.