Bouwlieden Meent negeren inrijverbod

BLARICUM Bewoners van de Blaricummermeent spuwen hun gal op sociale media over het bouwverkeer in hun woonwijk. De bouwlieden zouden de inrijverboden massaal negeren. "Hoe moeilijk is het voor de gemeente om te zorgen dat het verbod op bouwverkeer gehandhaafd wordt op de Zuiderzeedreef?", vraagt een bewoonster zich af.

Volgens haar dendert het vrachtverkeer om 06.30 uur al door de wijk en is de gemeente al maanden op de hoogte van deze overlast. Een en ander is door de klagers al bij het projectbureau en de wijkagent neergelegd. "Je voelt het in huis trillen als ze over de drempel heen denderen", zegt een ander. "We moeten het maar voor lief nemen dat het zo door blijft gaan tot de wijk eindelijk klaar is... Verschrikkelijk." Een inwoner vraagt juist om respect voor de bouwvakkers. "Misschien hebben zij ook jullie huis neergezet."
De gemeente kwam vrijdag in actie en heeft op het verwijzingsbord 'bouwverkeer rechtdoor' op de kruising Stichtseweg/Stroomzijde het straatnaambord Zuiderzeedreef laten bevestigen, en bij de Stroomzijde is een 'verboden voor bouwverkeer'-bord geplaatst. "Hopelijk zal dat wat helpen", reageert wethouder Anne-Marie Kennis. "We kunnen geen straten afsluiten vanwege de bereikbaarheid voor hulpdiensten en de bereikbaarheid van reeds bewoonde woonstraten", legt zij uit. "En wat handhaving betreft: we kunnen niet iedere dag van 6.00 tot 9.00 uur handhavers door deze straten laten lopen. Vanuit het projectbureau wordt constant aan alle aannemers, bouwbedrijven en uitvoerders aangegeven via welke weg er gereden moet worden. Er zijn overal grote verwijzingsborden geplaatst. Onze buitenmedewerker spreekt op bouwlocaties de chauffeurs aan."


Koningsnacht; 'dijk' afgesloten

EEMNES Het Oude Raadhuis transformeert tijdens Koningsnacht (20.00 tot 01.00 uur) in Club OR met een hippe dj en Café Staal doet het Hollands met Jari Kreuning.

De Wakkerendijk is afgesloten van de hoek Laarderweg/Wakkerendijk tot de hoek Wakkerendijk/Raadhuislaan. Een omleidingsroute is aangegeven. Kom lopend of op de fiets, is het advies.