Wateroverlast op Roerdomp

EEMNES De brandweer moest vrijdagmorgen in actie komen op de Roerdomp. Daar was in een woning de waterleiding van de cv-installatie gesprongen.

"Hierdoor ontstond wateroverlast op verschillende verdiepingen", zegt postcommandant Roelof Willemze. "We hebben zo veel mogelijk water weggehaald in afwachting van de verzekeringstussenpersoon. Daarnaast hebben we ook de omvormer van de zonnepanelen afgeschakeld."


'Vooral de Drift zal het moeten ontgelden'

LAREN De VVD maakt zich grote zorgen over de verkeersafwikkeling na het gereedkomen van het Rosa Spier Huis. VVD'ers Hans Faas en Johan de Bondt spraken daarom vorige week met zo'n dertig bewoners van de Drift en omgeving. "Als er niets gebeurt, zal vooral de Drift het moeten ontgelden", menen de heren.

Ook de aanwezigen vrezen voor de overlast van grote aantallen auto's, die vooral via de Drift hun weg zoeken van en naar het centrum van Laren en verder, vertelden zij.

Drift afsluiten

De Bondt: "Op dit moment liggen er twee mogelijke oplossingen voor. Het verbreden van de Lange Wijnen, waardoor tweerichtingsverkeer mogelijk wordt, en het aanpassen van het fietspad onder de natuurbrug en doortrekken naar de Naarderstraat en deze geschikt maken voor autoverkeer. Beide oplossingen bieden in de ogen van de aanwezigen veel soelaas als de Drift tenminste aan het einde wordt afgesloten. Een duidelijke voorkeur voor één van beide varianten bleek er niet te zijn. Benadrukt werd dat er haast moet worden gemaakt en dat de snelst realiseerbare variant de voorkeur zal krijgen." Ook de verwachte parkeerdruk was onderwerp van gesprek.


Lentefeest Schaapskooi

BLARICUM De Schaapskooi is maandag 22 april tussen 10.00 en 12.00 uur open.

Kinderen kunnen de pasgeboren lammetjes aaien en knuffelen. Ook kan er geknutseld worden en paaseitjes gezocht. Geschikt voor kinderen tot 7 jaar. De toegang is gratis.