VVD vraagt om maatregelen tijdens kermis

LAREN VVD-raadslid Hans Faas wil van het college weten of de gemeente tijdens de komende kermis in juli extra politiemensen en camera's inzet om de kermis ordentelijk te laten verlopen.

Hij vreest dat de meestal rustige Larense kermis anders ook doelwit wordt van groepen relschoppende jongeren en flinke vechtpartijen. Faas: "Bij de voorjaarskermis in Bussum is het ook dit jaar weer behoorlijk misgegaan. Het lijkt ons wenselijk dat Laren zich nog meer dan in andere jaren tijdig gaat voorbereiden op maatregelen die moeten zorgen voor een ordentelijk verloop van onze kermis." Hij vraagt onder andere of Laren beschikt over een doortimmerd beheersplan.


Relschoppers houden huis
in 'de meent'

BLARICUM Een groep jongeren heeft in de nacht van 12 op 13 april rond kwart voor twee flink huisgehouden in de Blaricummermeent.

Hierbij zijn meerdere auto's bekogeld met drankflessen, waarbij ruiten zijn gesneuveld. Ook werden er leuzen geroepen als 'kut-Blaricummers'. Er zijn beelden van deze relschoppers. De groep was eerder vermoedelijk op een feestje bij iemand thuis.

Aangifte

De politie had gisteren één melding binnengekregen. "Van een auto-eigenaar die aangaf dat er een fles door de achterruit was gegooid. De fles lag in de auto. Ook waren er nog wat andere vernielingen gepleegd aan deze auto. Er wordt aangifte gedaan en we krijgen dan ook de beelden", aldus de politiewoordvoerder, die niet kan bevestigen of er elders in de wijk nog meer is vernield. "Daarvan hebben we nog geen aangiften, maar die kunnen wellicht nog volgen", aldus de woordvoerder.