Welke speelplek in Laren en Blaricum wordt rookvrij?

LAREN Inwoners uit Laren en Blaricum kunnen vóór 15 mei een openbare speelplek in hun buurt aanmelden om rookvrij te worden.

Het rookvrij maken van buurtspeelplekken is een initiatief van alle gemeenten uit de regio in samenwerking met de GGD. Een speelplek aanmelden kan via www.rookvrijegeneratiegv.nl. De actie is bedoeld voor openbare speelplekken in de wijk, bijvoorbeeld de zandbak met klimrek. Als minimaal drie buurtbewoners de rookvrije speelplek(ken) aanvragen, gaat de gemeente Laren samen met de GGD aan de slag om deze plek(ken) rookvrij te maken. Met rookvrijborden en/of -stoeptegels wordt bezoekers verzocht de speelplek rookvrij te houden.
Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 12 juni worden de eerste speelplekken rookvrij verklaard. Wethouder Van Hunnik over het rookvrij maken van buurtspeelplekken: "Kinderen willen we zo min mogelijk in aanraking laten komen met roken. Ik ben dan ook een groot voorstander van rookvrije speelplekken. Daarbij ben ik erg benieuwd welke plekken in Laren door onze inwoners aangemeld worden en zal dat ook persoonlijk volgen."
De GGD streeft ernaar dat elk kind dat in Gooi en Vechtstreek wordt geboren rookvrij kan opgroeien. Dat kan in een omgeving zonder verleidingen en met goede voorbeelden om je heen. Iedereen kan helpen met het rookvrij maken van onze omgeving. Naar schatting beginnen jaarlijks nog steeds zo'n 500 kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek met dagelijks roken. Acht op de tien rokers begint voor zijn achttiende; een periode waarin jongeren beïnvloedbaar zijn en extra gevoelig voor verslaving. Facebook: @rookvrijegeneratiegv.