DAB-zorgen over zwervende meute Blaricum

BLARICUM Wie gaat de zwervende meute handhaven die voor een dichte deur staat als Moeke, d'Ouwe Tak en Het Vitus vol zitten? Dat vraagt Democratisch Alternatief Blaricum zich af als het college voet bij stuk houdt en de horeca geen vergunning geeft om tijdens de kermisdagen ook op zaterdag hun feestje te laten vieren.

Het plan van het college om op de zaterdag de horeca geen vergunning te geven voor buitenactiviteiten, die er sinds jaar en dag zijn, viel niet alleen bij de horeca slecht, zegt Bruintjes. "Onze mailbox werd ook goed gevuld met reacties van mensen die jaarlijks naar onze kermis komen. Er waren zelfs reacties van mensen die speciaal vanuit het buitenland komen voor een ‘weekje’ kermis. Het is daardoor ook vaak een reünie."
DAB wil geen versobering van de kermis maar een beheersbare kermis met alles wat daarbij hoort en nodig is. De voorgestelde maatregel van het college zorgt juist voor een toenemend risico op incidenten. Een motie VADO werd ingediend. Of deze is aangenomen, was bij het drukken van deze krant nog niet bekend.