Vogels spotten in de Eempolder.
Vogels spotten in de Eempolder. Foto: Sjoerd Nelson

Donderdag 18 april

'De parel van het huis'

20.15 uur | Vitusgebouw Blaricum

Vrolijke komedie 'De Parel van het Huis' door Toneelvereniging Blaricum in Het Vitus in Blaricum op 18, 19 en 20 april. Gaat over verleiden en misleiden, waarbij de Parel van het Huis het allemaal weer in goede banen weet te leiden. Kaarten à 7 euro per persoon via 06-22196851 of www.toneelverenigingblaricum.nl.

Vrijdag 19 april

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdag vrije inloop in de bibliotheek op de eerste verdieping voor mensen die de Nederlandse taal willen oefenen. Wil je beter Nederlands leren spreken? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je heel welkom in ons taalcafé.

Klankhealing(lig)concert

20.30 uur | De Engel-Vrijzinnig

Een uitnodiging voor een ontspannen 'klankenbad'. Met klanken van diverse inheemse instrumenten uit verschillende werelddelen. Zoals de didgeridoo, klankschalen, Chinese gong, sjamanentrommels, rainstick, waterphone enz. Zie www.inresonantie.nl.

Zaterdag 20 april

Repair Café Eemnes

10.00 uur | De Schoter

Doet uw eierkoker het vlak voor de Pasen niet of heeft u andere problemen met huishoudelijke apparatuur of kleding, kom ermee naar het Repair Café waar een deskundig team reparateurs klaar staat om uw eigendommen een tweede leven te geven. De reparaties worden gratis uitgevoerd. Na 12.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen.

Hamdorff

11.00 uur | Gooise Academie

Op de Hamdorff paasexpositie is een selectie te zien van de werken die de leden van de bekende modeltekenclub op donderdagavond tekenen of schilderen. Alle werken kosten 50 euro. Er zijn grote, kleine, kleurige en zwart-witte werken te koop. Kom kijken. Op paaszaterdag om 11.00 uur opent de wethouder van Cultuur van Laren, Karin van Hunnik, de tentoonstelling.

Paasbrunch

11.30 uur | De Bongerd

Een heerlijke gezellige paasbrunch voor leden en introducés van de BasBEL. De paasbrunch bestaat uit een fijne soep, een pastei en natuurlijk eieren en allerlei soorten broodjes en verassingen. U bent welkom vanaf 11.15 uur. Kosten leden € 7,50 en introducees € 9,-. Aanmelden bij Ellen de Valk, secretaris, Patrijzenhof 80, 3755 ET Eemnes.

Miranda van der Steen

14.00 uur | Bruna Centrum Huizen

Miranda van der Steen heeft jaren in de jeugdzorg gewerkt. De ervaring die ze hierin heeft opgedaan met instanties en menselijk gedrag combineert ze met haar voorliefde voor schrijven. 'Broer' is daar het eerste resultaat van. Het is het eerste boek van Miranda, maar zeker niet haar laatste.

Zondag 21 april

Zwerftocht

10.00 uur | 't Bluk Laren

Zwerven door het unieke gebied van het Laarderwasmeer o.l.v. IVN-gidsen. Aangezien er geen paden zijn is iedere tocht weer bijzonder. Geniet van het heidelandschap, de stuifzanden en de mooie watervennetjes.

Aya Iskhakova (piano)

11.30 uur | Papageno Huis

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30, entree € 8,- inclusief 1 koffie/thee/sap. Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl. Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Zondagsoos

14.00 uur | TijdvoorMeedoen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar.

Maandag 22 april

Wandelen met Willemijntje

9.00 uur | Wijkcentrum Holleblok

De week goed beginnen, kan op maandag! Iedere maandag wandelt u met Willemijntje circa een uur in uw eigen tempo. Na afloop kunt u gezellig koffie of thee drinken. Wilt u meer weten? Janny Hospers, 035-3034635, jhospers@versawelzijn.nl.

Schilderen

9.00 uur | De Brassershoeve

Wist u dat we een prachtige schilderzolder hebben, waar op 4 dagdelen in de week dames en heren bezig zijn met hun grote hobby schilderen. Op maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag en donderdagmiddag bent u van harte welkom.

Tafel/boekenkast

9.00 uur | De Malbak

Geven, nemen, ruilen: het kan allemaal bij onze geef-en-neemtafel en boekenkast in het wijkcentrum. Iedere week weer nieuwe leuke, handige, makkelijke spulletjes en wekelijks andere boeken in onze boekenkast.

Snuffelkast

9.30 uur | Holleblok Huizen

Wijkcentrum Holleblok heeft een geef-en-neemsnuffelkast met 2e hands baby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Kom een keer kijken!

Spelletjes ochtend

10.00 uur | De Malbak

Iedere maandagochtend (behalve met feestdagen) gezellig een spelletje met elkaar doen. Sjoelen, dammen, schaken, scrabbelen of rummikub: het kan allemaal op deze ochtend. Komt u ook een keertje meedoen?

Vogels spotten

11.00 uur | Meentweg 20 Eemnes

Ga met een natuurgids van de Vrienden van het Gooi de polder in. Genieten van het mooie weidelandschap met de vele waaien en de water-, riet- en moerasvogels. We gaan dwars door de vogelpolder waar we natuurlijk vele soorten vogels kunnen spotten. Neem je lunch mee en goede schoenen. Vergeet je verrekijker niet! De duur is 4 uur, maar we nemen veel rustmomenten. Deelname is gratis, aanmelden hoeft niet.

Dinsdag 23 april

Computerhelpdek

10.00 uur | De Brassershoeve

Hulp nodig bij problemen met uw laptop, tablet of smartphone? Iedere dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u terecht in de Brassershoeve Waterstraat 2 (Achter de Oude Kerk). Www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Back-up

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Heeft u wel een back-up van uw belangrijke gegevens? Zo niet? Kom naar de PC Helpdesk BEL en laat u adviseren. Het gebruik van een usb-stick of externe harde schijf is noodzakelijk. Dus neemt u er één met voldoende opslagruimte mee. En voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone: kom naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis te Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Beautymoment

10.00 uur | TijdvoorMeedoen

Een verwenmoment bij TijdvoorMeedoen. We zijn elke dinsdag aanwezig. Kom eens langs en ervaar het zelf. Wil je graag meehelpen in het team? Ook dat kan. Neem hiervoor contact op via 06-15050103.

Scrabble

12.30 uur | Holleblok Huizen

Scrabble in Wijkcentrum het Holleblok. Ontmoet buurtgenoten tijdens deze gezellige scrabblemiddagen. Loop gerust eens binnen! Iedere dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. Informatie en/of aanmelden: Kees Slooten en Ans de Swaaf, 035-525 18 97, 06-151 34 169.

Creaclub kinderen

18.45 uur | Holleblok Huizen

Vind je het ook leuk om te timmeren of figuurzagen, iets moois te maken van klei of papier-maché of wil je sieraden, mozaïeken of mandala's maken? Dan ben je welkom bij de Creaclub in het Holleblok. Aanmelden kan bij Ronald de Winter, 035-5265642, ronald.dewinter@gmail.com. Kosten: € 10,- per maand.

Interval

19.30 uur | De Trappenberg

Interval is een populaire methode om je conditie te verbeteren. Tijdens een intervaltraining wordt krachtig lopen op een hoge intensiteit afgewisseld met rustiger lopen op een lichtere intensiteit. Dus bijvoorbeeld rustig hardlopen op een 'praat-tempo', afgewisseld met korte sprintjes. De intervaltrainingen kennen verschillende oefenvormen, looptempo's en tijdsintervallen, waardoor de training heel afwisselend is.

Buikdanscursus

20.00 uur | Bloei & Ontwikkeling

Bij deze dans gebruik je de spiergroepen geïsoleerd, zo moet je bepaalde spieren leren aanspannen om anderen juist te ontspannen. Je hele lichaam wordt uitgenodigd te bewegen, waarbij je gaat voelen waar jouw kracht ligt. Tijdens de lessen werken we ook aan het steviger en soepeler maken van de spieren. Doordat je al je spieren leert gebruiken verbetert je lichaamshouding en je bovenlijf krijgt meer vorm. En ook niet onbelangrijk: je krijgt meer zelfvertrouwen. www.bellywork.nl.

Woensdag 24 april

Senioren Plezier

9.30 uur | Wijkcentrum 't Vuronger

Senioren Plezier gaat om ontmoeting, een gesprek met elkaar over alledaagse zaken of over een mooi boek. Voor de liefhebbers de gelegenheid om samen te sjoelen, rummikub of scrabble te spelen. De gastvrouwen Rita en Tineke ontvangen u graag met een kopje koffie of thee en een hartelijk gesprek.

Wegwijs

10.00 uur | Wijkcentrum Holleblok

Wekelijks inloopspreekuur voor vragen over uw administratie, formulieren, schuldhulp, toeslagen en financiële regelingen. Voor alle vragen waar u tegenaan loopt en/of waar u advies over wilt.

Taalcafé voor anderstaligen

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Wil je beter Nederlands spreken? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je van harte welkom in ons Taalcafé op woensdagochtend in wijkcentrum De Malbak. Verder informatie bij Sabine Kuperus: 06-13966030.

Blijf in conditie met 50PlusFit

11.00 uur | Meentamorfose

Een leuke, pittige les op muziek voor de actieve 50-plusser. Gerichte oefeningen voor soepelheid en kracht. Cardioblokken met fitness & dans. Gratis proefles. Meer informatie en aanmelden bij Marina de Groot 06-43229623 / powerfitenvitaal@gmail.com.

Buurtlunch

12.00 uur | 't Vuronger

Iedere woensdag een gezellige lunch voor 2 euro. Aanmelden uiterlijk maandags bij Janny Hospers, 06-46108028 / jhospers@versawelzijn.nl.

Borreluurtje senioren

15.30 uur | De Bongerd

Een gezellig borreluurtje voor de senioren uit Laren, Blaricum en Eemnes in de Bongerd. U kunt ook een spelletje spelen. Geen vervoer? U kunt gehaald worden. Bel 035-5316079 of 06-51657856.

Bootcamp

19.30 uur | De Trappenberg

Bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining, gericht op een sterker lichaam en een betere conditie. Start to Bootcamp is ideaal voor mensen die net (weer) beginnen met sport. In 7 weken heb jij je basis en voel je je (weer) fit!