Burgemeester De Zwart-Bloch (r) maakte maandagmiddag de winnaars bekend.
Burgemeester De Zwart-Bloch (r) maakte maandagmiddag de winnaars bekend. Foto: Bob Awick

Blaricummer Schepje als geschenk

BLARICUM Jeske Kapitein (37) en Nic Roex (38) uit Blaricum hebben het winnende relatiegeschenk gemaakt en daarmee de gemeentelijke wedstrijd in het kader 'Blaricum, Kunststad van het Jaar 2018' gewonnen. Hun functionele product - Het Blaricummer Schepje - wordt in productie genomen en als gemeentelijk cadeautje weggegeven. Bovendien krijgt het koppel 2.000 euro op de koop toe.

Kapitein en Roex wonen nog geen jaar in Blaricum en hebben een ontwerpstudio voor meubels en interieurproducten. Tijdens het regelen van praktische zaken stuitte Kapitein op de website van de gemeente op de wedstrijd. "We zagen een uitdaging en gingen ermee aan de slag", reageren ze. "Toen ontdekten we dat Blaricum een heel actieve gemeente is; er wordt echt veel georganiseerd."
Tig schetsjes verder en met hier en daar wat finetunen wisten ze met een bestaande vorm (de korenbloemen) een nieuw product te realiseren. Het blad van het schepje is gemaakt van roestvrijstaal. Hierin zijn de Blaricumse korenbloemen gelaserd. De handgreep is van essenhout. Het schepje wordt geleverd met korenbloemzaadjes in een kartonnen verpakking. "Die kan nog wat spannender", zegt Roex.
In totaal waren er veertien inzendingen van onder anderen Barbara Houwers, Marloes Eerden, Marieke Ton, Maja Boot, Linda Chavallerau en Merel Feenstra. "Allemaal ontzettend inspirerend", aldus de burgemeester.