Veteranendag

Blaricum De gemeente Blaricum organiseert maandag 6 mei, mede namens de gemeenten Eemnes en Laren, voor alle veteranen uit de BEL-gemeenten een bijeenkomst in de tent op het Oranjeweitje.

Deze elfde veteranendag staat in het teken van ontmoeten en herdenken. Leerlingen van verschillende Blaricumse basisscholen zijn bij het ochtendprogramma aanwezig. Deze kinderen zijn geïnteresseerd in en nieuwsgierig naar de verhalen van de oud-gedienden en krijgen gelegenheid om hen vragen te stellen. Met het organiseren van de veteranendag willen de BEL-gemeenten waardering tonen voor de inzet tijdens oorlogs- en vredesmissies.
Alle BEL-veteranen die ingeschreven staan bij het Veteraneninstituut hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. De dag is overigens niet alleen voor militairen die zijn ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands-Indië, Korea of Nieuw-Guinea, maar ook voor jonge veteranen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, Bosnië, het voormalig Joegoslavië, Irak, Afghanistan en Mali. En ook voor personeel van het voormalig Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de WOII.