Vier de natuur, ook bij De Groene Afslag

LAREN Fête de la Nature is het grootste grassrootsnatuurfestival van Nederland. Tijdens het weekend van 25 en 26 mei wordt overal in Nederland de natuur, in wildenatuurgebieden en in stadsparken, gevierd.

Gedurende deze dagen kan iedereen een evenement organiseren, van een speurtocht naar kevers in het bos tot guerrillagardening of koken met wilde planten. De Groene Afslag viert dit feest op zondag 25 mei. Wie hiervan onderdeel wil zijn met haar/zijn eigen natuurevent kan dat idee mailen naar shirley@degroeneafslag.nl.


Jeugdtoneel bij De Hasselbak

EEMNES De enthousiaste jeugdgroep (13 tot 15 jaar) van Deo et Arti speelt op 10 mei (19.30 uur) en 11 mei (14.00 uur) de komedie 'De echte hartenkoningin is niet eens knap'.

Het stuk is geschreven door Brad Bailey en geregisseerd door Ghislaine Zegers Veeckens. Spel: Femma van Raaijen, Annabel Rigter, Floor Brouwer en Reinette Heijns.

De komedie speelt zich af 'backstage' in de meisjeskleedkamer van een middelbare school. Er is een nieuw meisje, zij is heel populair bij de jongens, wat haar heel erg impopulair maakt bij de andere meiden. Terwijl de anderen zich druk aan het voorbereiden zijn, zit een van de deelnemers zichzelf te bezatten. De vier meiden strijden om de titel 'Hartenkoningin van het Jaar'. Maar wie gaat er met de titel vandoor? De voorstellingen worden gespeeld in Theater de Hasselbak aan de Hasselaarlaan 1d. Kaarten à 6 euro zijn te bestellen via www.hasselbak.nl of telefonisch: 06-43866771.


Aanleg van twee zebra's

BLARICUM Op de Naarderweg en de Bergweg komt een zebrapad. Hiertoe werd een motie ingediend, die raadsbreed steun kreeg.

In principe wordt de aanleg meegenomen tijdens geplande werkzaamheden, maar die van de Naarderweg moet er in ieder geval nog dit jaar komen. De oversteekplaatsen moeten het oversteken op de hoek Huizerweg/Bergweg voor voetgangers veiliger maken.