'Kermis zal nooit meer hetzelfde zijn'

BLARICUM 'De kermis zal nooit meer hetzelfde zijn. Dit doet écht pijn", zegt DAB-raadslid Rob Bruintjes. DAB en VVD probeerden vorige week middels een motie de kermis en de aanverwante horeca-activiteiten opnieuw te redden, maar stuitten bij de collega's op een muur van weerstand.

Daarop besloot Het Vitus te kiezen voor besloten feesten en lieten de uitbaters en personeel van Café d'Ouwe Tak gisteren via een statement weten dat er tijdens de feestweek van Blaricum bij hen geen bijzondere activiteiten plaatsvinden: "Dit betekent na afloop van het vuurwerk en op de drie kermisavonden geen livemuziek noch straatverkoop bij ons café." Ondernemer Patrick Lommers wil deze week nog overleggen met zijn collega-horecaondernemers.
Hennie en Marise van de Koot: "Wij kunnen niet begrijpen dat het collegebesluit (geen kermisvergunning voor de zaterdagavond) hét antwoord zou moeten zijn op de doelstelling 'de kermis dorpser, soberder en beheersbaarder maken'. Wij zijn ervan overtuigd dat door dit genomen besluit de kans op problemen in het dorp op zaterdagavond alleen maar groter is geworden." Van de tien tegenstemmende raadsleden vragen zij zich of dat wel 'volksvertegenwoordigers' zijn. "Wij bespeuren in deze vooral onnodige angst en dat is een slechte en trieste zaak."

3


Botsing in fietstunnel

EEMNES In de fietstunnel aan de Laarderweg - tussen Eemnes en Laren - is maandagavond rond kwart over acht een ongeval gebeurd.

Volgens getuigen zouden twee fietsers met elkaar in botsing zijn gekomen in de tunnel. Eén slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.