Werk van Kars Tuinder, die maandag komt naar de Krachtcentrale.
Werk van Kars Tuinder, die maandag komt naar de Krachtcentrale. Foto: Kars Tuinder

Donderdag 25 april

Huizer Seniorenkoor

14.00 uur | Meentamorfose

Kom meezingen met dit gezellige koor in de Meentamorfose, ons wijkcentrum op de hoek van de Gemeenlandslaan en de Landweg. Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. Belangstellenden zijn vanaf 13.30 uur van harte welkom. Er wordt relatief eenvoudige maar kwalitatief goede koormuziek gezongen, 1-, 2- en 3-stemmig, met en zonder pianobegeleiding en in diverse talen. Nadere inlichtingen: 035-5257581, e-mail ruthnieman@live.nl.

Oranje-Bingo

14.30 uur | Johanneshove Laren

Op donderdag 25 april bent u van harte welkom bij de bingo in Johanneshove in Laren. De bingo begint om 14.30 uur en de kosten bedragen € 6,- p.p. Daarvoor speelt u 6 x 3 rondes. Ook krijgt u een kopje koffie/thee en een hapje en drankje in de pauze.

Trailrunning

19.30 uur | De Trappenberg

Ja, ook jij kunt je aanmelden voor een training trailrunning bij Sportief Hardlopen Huizen! Trailrunning is geschikt voor mensen die graag hardlopen, niet vies zijn van een uitdaging onderweg, en bovenal willen genieten van het sporten in de natuur.

Vrijdag 26 april

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Back-up

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Heeft u wel een back-up van uw belangrijke gegevens? Zo niet? Kom naar de PC Helpdesk BEL en laat u adviseren. Het gebruik van een usb-stick of externe harde schijf is noodzakelijk. Dus neem er één met voldoende opslagruimte mee.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdag vrije inloop in de bibliotheek op de eerste verdieping voor mensen die de Nederlandse taal willen oefenen. Wil je beter Nederlands leren spreken ? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je heel welkom in ons taalcafé!

'Vind de Heldin in Jezelf'

20.00 uur | Meentamorfose

Een leuke speelse en creatieve workshop. Elke vrouw heeft haar innerlijke heldin. De krachtbron om voor jezelf op te komen, of voor je kinderen. Om die kracht makkelijker te kunnen vinden gaan we op zoek naar deze heldin in onszelf. We maken een heldinnenschilderij en een krachtsteen. Het maakt niet uit of je kunt schilderen. De Omnia-avonden zijn gratis. Graag van tevoren aanmelden (i.v.m. materiaal): Nazya Guelcher, nguelcher@versawelzijn.nl.

Zaterdag 27 april

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | 't Vuronger

De koffie staat klaar. Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen! De geef-en-neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend en elke maandag en donderdag van 10.00-12.00 uur. Schoolvakanties gesloten.

BOERenMARKT

10.00 uur | Blommenhoeve

Elke laatste zaterdag van de maand wordt er in Eemnes rondom de 300 jaar oude boerderij De Blommenhoeve een foodmarkt georganiseerd met alleen maar biologische, eerlijke en veelal lokale producten. Meentweg 37 van 10.00 tot 15.00 uur.

Zondag 28 april

Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30 uur, entree € 8,- inclusief 1 koffie/thee/sap. Dit keer Marion Dumeige (sopraan) en Nathalie Doucet (piano). Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl. Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Zondagsoos

14,00 uur | TijdvoorMeedoen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in het Huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur. De koffie en thee staan klaar. 035-88 73 470.

FotografieCafé

15.30 uur | De Krachtcentrale

Op zesjarige leeftijd zei Kars Tuinder altijd al dat hij cameraman of fotograaf zou worden. En al na drie jaar studeren en een stage in Belfast had hij zijn eerste publicatie in het fotomagazine Focus en tentoonstellingen in Den Haag en Groningen. Fotografie is Kars Tuinders grote passie en als hij daardoor mensen een mooie herinnering kan geven in de vorm van een foto, dan is zijn doel bereikt. Tijdens deze lezing vertelt Kars over 25 jaar fotografie met de nadruk op reisfotografie en de conceptuele fotoserie 'Closed Buttons'.

Maandag 29 april

Wandelen met Willemijntje

9.00 uur | Wijkcentrum Holleblok

De week goed beginnen, dit kan op maandag! Iedere maandag wandelt u met Willemijntje circa een uur in uw eigen tempo.Na afloop kunt u gezellig koffie of thee drinken. Wilt u meer weten? Janny Hospers, 035-3034635, jhospers@versawelzijn.nl.

Schilderen

9.00 uur | De Brassershoeve

Wist u dat we een prachtige schilderzolder hebben, waar op 4 dagdelen in de week dames en heren bezig zijn met hun grote hobby schilderen. Op maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag en donderdagmiddag bent u van harte welkom.

Tafel/boekenkast

9.00 uur | De Malbak Blaricum

Geven, nemen, ruilen: het kan allemaal bij onze geef-en-neemtafel en -boekenkast in het wijkcentrum. Iedere week weer nieuwe leuke, handige, makkelijke spulletjes en wekelijks andere boeken in onze boekenkast.

Multisport

9.00 uur | Sportcentrum De Meent

Van 29 april tot en met 1 mei zijn de kinderen bezig met knotshockey, bunkertrefbal en zelfs met springen op een groot springkussen. Iedereen tussen de 4 en 10 jaar oud is welkom op het multisportdagkamp. Tijdens een multisportdagkamp ervaren ze allerlei sporten en spellen die ze misschien nog niet kennen. Wilt u uw kind aanmelden voor het multisportdagkamp? Kijk dan snel op www.sportkampenvansportivun.nl.

Snuffelkast

9.30 uur | Holleblok Huizen

Wijkcentrum Holleblok heeft een geef-en-neemsnuffelkast met tweedehandsbaby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Kom een keer kijken!

Spelletjesochtend

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Iedere maandagochtend (behalve feestdagen) gezellig een spelletje met elkaar doen. Sjoelen, dammen, schaken, scrabbelen of rummikub: het kan allemaal op deze ochtend.

Expositie

12.00 uur | Brinkhuis Laren

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Gooise Academie worden de werken van dertien docenten die verbonden zijn aan de Gooise Academie tentoongesteld in de (h)Artgalerij in het Brinkhuis.

Duurzame initiatieven

19.00 uur | De Groene Afslag

Overdag zijn we tussen 9.00 en 18.00 uur een werk- en vergaderplek voor instellingen en bedrijven. Maar op maandagavond zetten we de deur wagenwijd open voor ideële duurzame clubjes zonder eigen clubhuis.

Dinsdag 30 april

Computerhelpdek

10.00 uur | De Brassershoeve

Hulp nodig bij problemen met uw laptop, tablet of smartphone? Iedere dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u terecht in de Brassershoeve Waterstraat 2 (Achter de Oude Kerk). Www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Beautymoment

10.00 uur | TijdvoorMeedoen

Een verwenmoment bij TijdvoorMeedoen. We zijn elke dinsdag aanwezig. Kom eens langs en ervaar het zelf. Wil je graag meehelpen in het team? Ook dat kan. Neem hiervoor contact op met Eveline de Roij: 06-15050103.

Op de koffie bij de Godin

11.00 uur | Bloei & Ontwikkeling

Wil je graag meer weten op bewustzijnsgebied, ontwikkeling of op spiritueel gebied? Kom dan eens op de koffie bij de Godin! Er staan elke dinsdagochtend experts voor je klaar om je geheel vrijblijvend van advies te zijn. Www.bellywork.nl.

Warme / koude lunch

12.00 uur | TijdvoorMeedoen

Elke dinsdagmiddag om 12.00 uur bent je van harte welkom om deel te nemen aan een overheerlijke warme / koude lunch. Ons kookteam bereidt dan een zeer gevarieerde lunch voor 50-60 personen. Een kleine bijdrage is gewenst.

Scrabble

12.30 uur | Wijkcentrum Holleblok

Ontmoet buurtgenoten tijdens deze gezellige scrabblemiddagen. Loop gerust eens binnen! Iedere dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. Informatie en/of aanmelden: Kees Slooten en Ans de Swaaf, 035-5251897, 06-15134169.

Creaclub voor kinderen

18.45 uur | Wijkcentrum Holleblok

Vind je het ook leuk om te timmeren of figuurzagen, iets moois te maken van klei of papier-maché of wil je sieraden, mozaïeken of mandala's maken? Dan ben je welkom bij de Creaclub in het Holleblok. Aanmelden kan via 035 5265642. Kosten: 10 euro per maand.

Woensdag 1 mei

Senioren Plezier

9.30 uur | 't Vuronger Huizen

Senioren Plezier gaat om ontmoeting, een gesprek met elkaar over alledaagse zaken of over een mooi boek. Voor de liefhebbers de gelegenheid om samen te sjoelen, rummikub of scrabble te spelen.

Wandelen

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Al wandelend nieuwe indrukken opdoen, nieuwe ontdekkingen doen, een frisse blik op de eigen omgeving. Wandel mee op zoek naar unieke plekken in de regio samen met de gids van Volksuniversiteit Het Gooi. Lekker in de buitenlucht genieten van de natuur! Info: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Wegwijs Holleblok

10.00 uur | Wijkcentrum Holleblok

Wekelijks inloopspreekuur voor vragen over uw administratie, formulieren, schuldhulp, toeslagen en financiële regelingen. Voor alle vragen waar u tegenaan loopt en/of waar u advies over wilt.

Taalcafé voor anderstaligen

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Wil je beter Nederlands spreken? Ontmoet je weinig Nederlanders? Dan ben je van harte welkom in ons Taalcafé op woensdagochtend in wijkcentrum De Malbak. Verdere informatie bij Sabine Kuperus: 06-13966030.

Blijf in conditie met 50PlusFit

11.00 uur | Meentamorfose

Een leuke pittige les op muziek voor de actieve 50-plusser. Gerichte oefeningen voor soepelheid en kracht. Cardioblokken met fitness & dans. Gratis proefles. Meer informatie en aanmelden bij Marina de Groot, 06-43229623, powerfitenvitaal@gmail.com.